Zonnehorst steunt sociale tuin

Zonnehorst steunt sociale tuin

Henk en Hillie Bunskoek van het biodynamische bedrijf De Zonnehorst aan de Evenboersweg steunen vanaf dit seizoen de sociale moestuin door ondermeer koolplanten en divers ander plantgoed beschikbaar te stellen. De oplettende voorbijganger heeft op het bord van de sociale tuin van Nieuwleusen Synergie aan de Paltheweg bij de ingang van het laantje naar de volkstuinen al de sticker van het logo van de Zonnehorst gezien. Het echtpaar Bunskoek beheert op het biodiverse bedrijf, waar mens, bodem, plant en dier in goede harmonie samenwerken, de Boerderijwinkel, de walnotengaarde en de natuurcamping; tuinder Giuseppe Secchi verbouwt op de landerijen diverse groenten voor winkel en groothandel. De landbouwgrond van de Zonnehorst is ondergebracht bij de stichting BD grondbeheer; dit om het biodynamische beheer voor de toekomst te garanderen.

Het echtpaar is 40 jaar geleden begonnen met het telen van aardappelen en groenten op biodynamische wijze. Het bedrijf heeft in de voorbije jaren regionaal, maar ook landelijk een grote bekendheid opgebouwd met z’n kwaliteitsproducten. Naast de fysieke winkel en de tuin beheert de Zonnehorst tevens een webwinkel waar de goederen te bestellen zijn met de mogelijkheid voor thuisbezorging in de regio.

Op het terrein van de Zonnehorst bevindt zich ook een boerderij c.q. natuurcamping met 15 tent plaatsen. Verder is er een slaapwagen voor 2 personen, te boeken via www.natuurhuisje.nl. Ook zijn er mogelijkheden voor werkweken voor scholen en familieweekenden. Wie alles in en om de tuinen wil ontdekken kan “het Zonnehorstpad “van ca 2 km wandelen. Voor openingstijden en meer info: www.zonnehorst.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.