Buurthulpteam

Vrijwilligers van de coöperatie Nieuwleusen Synergie bieden ook hulp. Bijvoorbeeld aan ouderen, langdurig of chronisch zieken, mensen met een beperking en alleenstaanden. Het buurthulpteam helpt plaatsgenoten uit deze risicogroepen die het alleen niet meer redden. Door hulp van dit team kunnen ze in hun leef- en woonomstandigheden weer op weg worden geholpen.

Het buurthulpteam biedt praktische hulp in en om de woning van de hulpvrager, zoals tuinonderhoud en schilderwerkzaamheden.

Ook hulp bieden?

Wij zoeken vrijwilligers die incidenteel of met enige regelmaat mee willen helpen om de klus uit te voeren. Er zijn ongeveer 8 klussen per jaar. Wilt u ons 1 of meerdere keren per jaar helpen, dan kunt u zich opgeven door onderstaand strookje in te vullen! Wilt u graag meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: Henriette Bijker 06-24181203 of Jennie Lammertsen 06-13456752

Veur de wind

In november 2021 zijn de twee windmolens aan de Ebbenweg en aan de Meentjesweg officieel overgedragen aan Nieuwleusen Synergie.

Het windmolenproject Veur de wind is de afgelopen zes jaar ontwikkeld door de werkgroep Lokaal Energiebedrijf, een onderdeel van Nieuwleusen Synergie dat speciaal voor dit doel opgetuigd is. De windmolens zijn er in hun huidige vorm gekomen in overleg met de omwonenden en de gemeente Dalfsen…

Lees verder

Warmtecamera

Nieuwleusen Synergie maakt werk van warmtetransitie. Samen met de (andere) Dorpen van Morgen (uit de gemeente Dalfsen) heeft Nieuwleusen Synergie al meerdere seizoenen een campagne opgezet waarmee inwoners werk kunnen maken van de warmtetransitie, energiebesparing en een beter milieu. Dit gebeurt met de actie ‘Check je warmtelek’. Inwoners kunnen met een warmtebeeldcamera laten vaststellen hoe goed hun woning geïsoleerd is. Vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie en de andere duurzame dorpen in de gemeente Dalfsen helpen inwoners bij het beoordelen waar warmtelekken zich bevinden in verschillende soorten woningen. Dat gebeurt door het maken van warmtebeelden. Aanmelden voor een warmtecheck in de eerste maanden van 2023 kon tot 31 december 2022.