Weer en Klimaatavond

De Toekomstmakers presenteert:

Weer en Klimaatavond

met o.a. Ton ten Hove

Het Duurzame Dorpen netwerk van de Gemeente Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent (sociale) duurzaamheid onder de naam De Toekomstmakers. Een maandelijks terugkerende educatieve avond met als doel om bewustwording rondom duurzame thema’s te vergroten en een dialoog op gang te brengen.

Na twee succesvolle avonden rondom Duurzame Landbouw en de Waterschapsverkiezingen staat tijdens deze derde avond het weer en klimaat centraal.

De lezing vindt plaats op dinsdag 9 april in De Wiekelaar in Oudleusen, start om 20.00.

Hoe is het weer veranderd de afgelopen jaren? Wat is klimaatverandering? En hoe ziet klimaatadaptatie dichtbij huis eruit? Drie inspirerende sprekers delen hun verhaal.

Allereerst verteld oud-weerman van RTV oost Ton ten Hove over het weer en welke veranderingen hij door de jaren heen heeft waargenomen. Hierna biedt Jeroen Kluck, lector Hogeschool van Amsterdam, een wetenschappelijk perspectief op klimaatverandering. Thomas Klomp brengt het geheel weer terug naar wat inwoners en gemeentes kunnen doen om in te spelen op de veranderingen.

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.