Vraagbundeling glasvezel voor de zomer

Vraagbundeling glasvezel voor de zomer

Na het onverwachtse uitstel door CIF afgelopen najaar, hebben wij vandaag het persbericht ontvangen dat de definitieve vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel nu dit voorjaar (binnen enkele maanden) zal worden opgestart en nog voor de zomer zal worden afgerond. De voorbereidingen hiervoor worden nu getroffen. Bij minimaal 50% deelname zal de aanleg dan na de zomer starten.

Meer informatie vanuit CIF treft u in onderstaand persbericht.

De komende tijd gaat u dus meer horen over de aanleg van glasvezel in het buitengebied en samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die dat wil straks snel internet heeft!

PERSBERICHT CIF
28 februari 2017

Glasvezelaansluiting voor álle 4.500 adressen naar verwachting halverwege 2018 gereed
SNEL INTERNET IN ZICHT VOOR BEWONERS BUITENGEBIED VECHTDAL

Voor de zomer kunnen bewoners in het Vechtdal-gebied Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen en een klein gedeelte van Zwolle zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied zich tijdens de campagne aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) in het najaar van 2017 met de bouw van het glasvezelnetwerk. Naast een abonnement bij een serviceprovider, betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600,- euro eenmalig af te kopen.

Nog dit jaar stelt CIF circa 100 miljoen euro beschikbaar om 32.000 plattelandsadressen toegang te bieden tot snel internet. De adressen zijn verdeeld over acht regio’s waar in de komende maanden glasvezelcampagnes starten, waaronder de regio Vechtdal. Hiervoor zijn convenanten gesloten tussen CIF en gemeenten Ommen, Dalfsen en Zwolle. De verwachting is dat alle 4.500 adressen in deze gemeenten halverwege 2018 toegang hebben tot het glasvezelnetwerk.

Ambitie om álle adressen van glasvezel te voorzien
Met de start van nieuwe glasvezelcampagnes maakt CIF een belangrijke stap voorwaarts om uiteindelijk álle adressen in het buitengebied van Nederland toegang te bieden tot snel internet. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: “We zijn blij dat we onder andere in het Vechtdal van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de bewoners van Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen en een klein gedeelte van Zwolle is dit natuurlijk fantastisch nieuws. We kijken er naar uit om samen met de gemeenten en de bewonersgroep Vechtdal Breedband de campagne in gang te zetten. ”

Gerrit-Jan Hagedoorn, voorzitter van bewonersgroep Vechtdal Breedband reageert blij: “Het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. We staan al een jaar in de startblokken en eindelijk wordt de regio Vechtdal voorzien van een glasvezelnetwerk. Vorig jaar was het uitstel een bittere pil, maar het is nu zaak dat we de handen ineen slaan om dit jaar ervoor te zorgen dat we de benodigde 50 procent aanmeldingen behalen.”

Aanbieders en kosten
Bewoners en bedrijven kunnen kiezen uit de diensten van meerdere dienstenaanbieders. Voorafgaand aan de campagne is bekend welke dit zijn. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder, betalen bewoners ook een aansluitbedrag om de glasvezel aan te leggen naar de woning. De aansluitkosten worden aangeboden in twee betalingsvarianten (inclusief btw): maandelijks een vastrechtbijdrage van 12,50 euro óf eenmalig 1.600,- euro zonder maandelijkse vastrechtbijdrage. Het aanbod geldt voor alle adressen in het buitengebied zonder coaxaansluiting.

Over CIF
Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 350.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. Eerder realiseerde CIF onder de vlag ‘Glasvezel Buitenaf’ al tien succesvolle glasvezelprojecten voor ruim 30.000 adressen in het buitengebied. Deze gebieden bevinden zich met name in Overijssel, Gelderland en Brabant.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.