Haaloe Brengoe

Haaloe Brengoe is een vervoersdienst voor Nieuwleusenaren van 55 jaar en ouder en voor inwoners die door een beperking minder mobiel zijn. Om te kunnen reizen met Haaloe Brengoe is geen indicatie van de gemeente nodig. Iemand die vervoer nodig heeft kan zich aanmelden bij de coördinator via telefoonnummer 06 58 88 93 38. NAW-gegevens worden genoteerd en de voorwaarden worden besproken. Vervolgens ontvangt de aanvrager een vervoerspas.

Aanmelden rit

Vervoer is mogelijk op werk- en zaterdagen tussen 08.30 en 21.00 uur. Geef de volgende gegevens door: naam, adres, reisdoel, tijd, gegevens terugreis en of u reist met een rollator.

Een chauffeur kan in principe niet langer dan een half uur wachten. Als dit wel nodig is, wordt in overleg met de passagier een kleine vergoeding gevraagd.

Duurt een bezoek naar verwachting langer dan een half uur ? Vraag dan ook een terugreis aan. Overleg dit voor de zekerheid met de coördinator. De ritten moeten uiterlijk een dag tevoren worden aangevraagd via tel.nr. 06-58889338. Dit telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

 

 

Voorwaarden

De kosten voor het vervoer bedragen € 0,35 per kilometer, gerekend vanaf het huis van de chauffeur. Hierbij komen eventuele parkeerkosten. Bij meerdere passagiers van verschillende huishoudens wordt per huishouden gerekend.

Er wordt een minimumtarief gehanteerd van € 5,00 per rit. Inwoners kunnen maximaal 3 x per week gebruik maken van Haaloe Brengoe. Wordt u ’s morgens weggebracht en ’s middags weer wordt opgehaald (in Nieuwleusen) dan wordt een vergoeding gevraagd van € 7,50.

Het is (nog) niet mogelijk iemand met aangepast vervoer te vervoeren, bijv. i.v.m. aanwezigheid van een rolstoel, omdat alleen met personenauto’s wordt gereden. Haaloe Brengoe werkt met vrijwillige chauffeurs die het vervoer verzorgen met eigen auto. De onkostenvergoeding dient door de passagier contant en rechtstreeks aan de chauffeur te worden betaald (in ruil voor een betalingsbewijs).