Veiling Deuroe Veuroe succes

Veiling Deuroe Veuroe succes

De Bijbel met een zilveren slot was een van de topstukken van de veiling die zaterdagmiddag in de kringloopwinkel Deuroe Veuroe is gehouden. Veilingmeester Klaas Agricola, in het dagelijks leven wethouder van de gemeente Dalfsen, heeft zijn uiterste best gedaan om alle kavels aan de man c.q. vrouw te brengen. Hij haalde alles uit de kast om de ingebrachte spullen te verkopen. Veel geheimen uit het collegeberaad, historische feiten en gebeurtenissen werden door hem ingebracht om de kavels van een schip uit de walvisvaart tot Egyptisch beeldje te verkopen.

Voor een ijscokar en een prachtig, mooie Volkswagen was veel belangstelling. In totaal zijn er zaterdag 81 kavels te koop aangeboden en ruim 60 gingen met een nieuwe eigenaar naar huis. Het publiek stond in rijen dik in de kringloopwinkel voor de tafel waar alle spullen waren uitgestald. Henny Aalbers, een van de vele vrijwilligsters, was uiterste tevreden over de veiling: “We hebben samen met alle vrijwilligers ons uiterste best gedaan. De publieke belangstelling was goed.”

In haar welkomstwoord stelde ze nogmaals dat, vijf maanden na de opening van de kringloopwinkel, veel inwoners de groep vrijwilligers complimenteren met de oprichting van Deuroe Veuroe. Aalbers: “Als je zo vaak hoort wat vind ik het fijn dat wij nu ook een kringloopwinkel hebben dan doet mij dat goed.” Naast lovende woorden voor de andere vrijwilligers was ze ook lovend over de buren van de kringloopwinkel. “De buren tegenover en naast ons, staan ons bij als dat nodig is, dat noem ik naoberschap”.

130309 Agricola en Aalbers2

130309 Agricola en Aalbers3
130309 Agricola en Aalbers4
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.