Veel groenten voor voedselbank

Veel groenten voor voedselbank

De groep vrijwilligers die wekelijks op de sociale tuin actief zijn hebben ook dit jaar weer veel producten voor de voedselbank verbouwd. De tuin is een initiatief van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie. De vrijwilligers zijn voornamelijk senioren en werken op twee dagdelen in de tuin die naast het volkstuinencomplex aan de Paltheweg ligt, naast het voormalige voetbalveld van de USV. Er zijn twee ploegen de dinsdag- en de donderdag ploeg . Beide ploegen beginnen om 9.00 uur met hun activiteiten. In de praktijk als alles “groeit en bloeit” is de donderdag de oogstdag. Twee vrijwillige chauffeurs brengen de geoogste spullen van die dag naar het huisadres van Gerrie van Lenthe van de voedselbank.

Bij de tuin werken in totaal 10 vaste vrijwilligers, maar in de drukke “bonenperiode” zijn er meer bewoners uit het dorp actief; zelfs uit Staphort komen vrijwilligers om een handje te helpen. Ondanks de droge periode in het voorjaar tijdens het uitplanten van de koolplanten is de opbrengst van deze koolsoorten goed. Ook de tien courgettes planten leverden lange tijd veel vruchten geven Naast de tuinwerkzaamheden op de tuin van schoonhouden tot oogsten is er ook veel ruimte voor een goed gesprek.

Opbrengsten tuin 2020
In 2020 zijn de volgende producten naar de voedselbank gebracht:127 krop sla,44 stuks ijsberg sla, 1 1/4 krat rabarber, 27 kratten zomer – en winter wortels, 28 kratten bonen, 100 stuks andijvie , 1 ¼ krat koolrabi, 10 kratten rode bieten, 263 courgettes, 90 zakken aardappels ( ca 1000 kg), 87 spitskolen, 2 kratten boerenkool, 1 krat broccoli, emmer vol augurken, 6 ½ krat Chinese kool, 8 komkommers, 55 rode kolen. 61 witte kolen, 3 1/2/ krat knolselderij, 4 kratten met prei. Op de tuin staat nog om te oogsten boeren kool en prei.

Wie interesse heeft om zich bij een van de ploegen aan te sluiten is welkom maar ook parttime meehelpen in bij voorbeeld de oogstperiode als er veel handjes nodig zijn is welkom. Voor meer info: Rieks Folkerts tel 0529-482467

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.