Van den Groenenstraat beeldt veel activiteiten van Nieuwleusen Synergie uit

IMG_1426 IMG_1429

De bewoners van de Van den Grondenstaat, deze week is de straat omgedoopt tot ‘Van den Groenenstraat’ dragen het milieu en veel activiteiten van Nieuwleusen Synergie een warm hart toe. Dit blijkt uit de teksten die in de straat op borden met bij passende attributen staan.

De straatbewoners hebben de straat prachtig aangekleed en hun motto laat niets aan duidelijk over. Bij binnenkomst moeten de bezoekers onder een grote welkomstboog door waarop de tekst: ‘de v.d. Gro(nd)enstraat loopt vooruit en rolt het glasvezel uit’. Gea Houwer, een van de bewoonster en nog druk om de laatste hand te leggen aan de versierselen, voordat de jury komt vertelt: “We hebben een brief gekregen van de Oranjevereniging of we mee wilden doen aan de straatversieringen. De vraag is in de groep gegooid: gaan we als straat mee doen ja of neen. Het antwoord was duidelijk. “Eerst hebben we nog gekeken of we spullen konden kopen, maar dat is niet gelukt. Toen hebben we gekeken wat ze zelf als bewoners konden maken. Het idee van glasvezel kwam direct naar voren.“ Gea Houwer is erg enthousiast over het verloop van de werkzaamheden, “Iedereen doet mee en door de samenwerking ontstaat er weer een vorm van naoberschap”.

IMG_1430 IMG_1431

In de straat lopen veel bewoners gespannen rond in afwachting van de jury. In de Groenenstraat is veel milieu uitgebeeld; naast glasvezel, ook de zonnepanelen met de tekst ‘Met een zonnepaneel op je dak, houd je het geld in je zak’. Ook de fietser is een leuke verschijning: ‘Met een e-bike onder m’n kont, fiets ik heel Nijluus’n rond’. Op het grasveldje bij de Maranathakerk staat een auto met tekst ‘Lekker stoer auto aan het snoer’ en een paar meter verder is het windenpark Nieuwleusen ‘Laat maar waaien alle molens draaien’ opgebouwd en iets verderop zit een computergebruiker ‘Synergie aan zet, wij willen snel internet’. De ledlamp, netlamp? Nee, ledlamp, groencontainer en was aan de lijn ontbreken niet. Tijdens de feestweek kunnen bezoekers alle bouwwerken met teksten in het dorp bezichtigen.

IMG_1433 IMG_1432
IMG_1435 IMG_1434

IMG_1436

IMG_1438
IMG_1440

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.