Start sociale moestuin Nieuwleusen

Start sociale moestuin Nieuwleusen

Wethouder Ruud van Leeuwen en coördinator van de sociale tuin Henk Runhart hebben door het planten van een bessenstruik IMG_3624op de moestuin aan de Paltheweg te Nieuwleusen de tuin officieel geopend. De opbrengst gaat naar de plaatselijke voedselbank. Een groep van veertien vrijwilligers is iedere week vier dagdelen actief om de tuin te onderhouden en te bewerken. De locatie is naast het volkstuinencomplex en heeft een oppervlakte van ruim 500 vierkante meter. Op dit moment zijn er al verschillende groente in de tuin geplant en gepoot van aardappels, sla tot aardbeien.

Wethouder Ruud van Leeuwen verscheen in blauw overall en grote laarzen om zijn openingsklus te klaren. Hij was zeer positief over het initiatief om een sociale tuin op te zetten. Bij de tuin werkt ook een groep vluchtelingen die in Nieuwleusen wonen. Ze worden door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk steeds geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen. Alles groeit hard in de tuin. Volgens Folkerts lag het aan de goede mest die er was ondergebracht, maar ook niet gezaaide producten komen nu boven. Van Leeuwen wees hem er op dat: “Je begint de strijd hier tegen maar ik weet dat je deze strijd nooit wint.

Veel gasten die de realisatie van de tuin mogelijk hebben gemaakt waren tijdens de opening aanwezig. Op de tuin konden de gasten na de opening in een tent beschikbaar gesteld door Contirent uit Nieuwleusen hun tuinervaringen met elkaar bespreken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.