Start project Zonnepanelen in Nieuwleusen

Eerste bewonersbijeenkomst op 18 april in De Deel

geplaatste zonnepanelen bij JellemaDe taakgroep Duurzaam Energieverbruik, een onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie, houdt een viertal bewonersbijeenkomsten om inwoners van Nieuwleusen én buitengebied over zonnepanelen te informeren. De taakgroep heeft met twee plaatselijke ondernemers Dijkman Energy Systems uit Dalfsen en Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen een overeenkomst afgesloten over het plaatsen van de panelen. Beide ondernemers werken samen met de taakgroep om zoveel mogelijk panelen te plaatsen en Nieuwleusen duurzamer te maken.
Door een grote collectieve aanvraag kunnen de panelen tegen gunstige prijs worden aangeboden. De taakgroep is blij met de samenwerking van deze twee lokale partijen waardoor de lokale economie gestimuleerd wordt en de slagzin van Nieuwleusen Synergie ‘Deur oons, veur oons’ tot uiting komt. Op dit moment wordt er nog steeds subsidie verstrekt op panelen. Naast dit voordeel is er nu ook nog het voordeel van de 6%-regeling op de arbeidsuren. De prijzen staan vast tot 6 juni a.s. dit in verband met de mogelijke importheffing die de overheid wil invoeren. Voor belangstelleden is de zaak om voor deze datum een keuze te maken en een offerte te tekenen.

Op de bewoners avonden zijn de ondernemers en taakgroepleden aanwezig om vragen te beantwoorden en staan de materialen in een proefopstelling. De bewonersbijeenkomsten worden gehouden op:

donderdag 18 april 20.00 uur Partycentrum De Deel
woensdag 24 april 20.00 uur Partycentrum De Deel
maandag 6 mei 20.00 uur ’t Witte Peerd
dinsdag 14 mei 20.00 uur ’t Witte Peerd
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.