Start campagne “Glasvezel in het Buitengebied”

Cruciale weken voor glasvezel in het buitengebied van Nieuwleusen en omliggende gemeenten

Start campagne
Het worden cruciale weken voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Nieuwleusen, Dalfsen, Ommen en een klein deel van Zwolle. De komende weken hebben inwoners van het buitengebied in deze gemeenten de mogelijkheid om in te tekenen op een glasvezelaansluiting en een bijbehorend abonnement van een van de zes aanbieders op het gebied van internet, tv en/of telefonie.

Nu of nooit
Het uiteindelijke doel is om op de afsluitdatum, 24 juli, minstens vijftig procent van alle inwoners van deze gebieden ertoe te bewegen om te kiezen voor een glasvezelaansluiting en een bijbehorend abonnement bij een van de zes providers. CIF heeft al laten weten dat deze einddatum definitief is; er komt geen verlenging. Ook moet de totaalscore van 50 procent of meer gehaald zijn in het volledige gebied waar de campagne zich op richt. Als Nieuwleusen bijvoorbeeld 65 procent scoort en Ommen maar 20 procent, gaat de aanleg in het gehele gebied niet door.

De drukbezochte informatieavonden werden georganiseerd door CIF (Communication & Infrastructure Fund), een investeringsfonds waarin onder meer ABP en Rabo participeren. Deze organisatie is de initiatiefnemer voor de aanleg van glasvezel in een breed gebied via de campagne Glasvezel Buitenaf.

Welke rol speelt Nieuwleusen Synergie nu?
Aanvankelijk, enkele jaren geleden, had Nieuwleusen Synergie het voortouw met betrekking tot de aanleg van glasvezel voor de bebouwde kom en het buitengebied van Nieuwleusen. Dit met steun van de gemeente Dalfsen. CIF legt glasvezel aan in het buitengebied. De gemeente Dalfsen en Nieuwleusen Synergie hebben de keus gemaakt om mee te doen met het initiatief van CIF. Nieuwleusen Synergie en de gemeente Dalfsen steunen volop de campagne Glasvezelbuitenaf van CIF en roepen bewoners in het buitengebied op om mee te doen en zich aan te melden door in te tekenen bij één van de dienstenaanbieders voor een abonnement. In totaal gaat het om zo’n 4.500 aansluitingen in het hele Vechtdal-gebied. Van dit potentieel moet dus minstens de helft op 24 juli hebben aangegeven dat zij een glasvezelaansluiting wil hebben en een abonnement wil afsluiten.

Ambassadeurs
De rol van Nieuwleusen Synergie ligt nu vooral op het gebied van promotie. Nieuwleusen Synergie schaart zich zoals gezegd volledig achter de campagne van CIF en promoot deze actief. Onder meer door het aanstellen van veertien zogeheten ambassadeurs. Dit zijn medebewoners van het buitengebied in onze gemeente die de nodige kennis hebben opgedaan rond glasvezel. Zij kunnen uitstekend uitleggen waarom glasvezel gewenst is in ons buitengebied, wat de voordelen zijn en waar mensen op moeten letten bij hun keuze. Ze fungeren als vraagbaak voor de inwoners. U kunt hen aanspreken en benaderen als u vragen heeft of twijfelt over de keuze voor een abonnement.

Meer informatie?
De aanwezigen kregen na afloop van de CIF-avonden een informatiemap mee waarin veel vragen worden beantwoord en feiten op een rij worden gezet. Mensen die niet aanwezig waren krijgen de informatiemap thuisgestuurd. Komende tijd kunnen belangstellenden zich aanmelden.
De komende tijd zullen de zes aanbieders van glasvezelpakketten de inwoners van het buitengebied benaderen voor het afsluiten van een abonnement. Alle aanvullende informatie is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl

Dit zijn onze ambassadeurs die alles kunnen vertellen over glasvezel:

Lambert Schuldink Magnolialaan 3 lschuldink@online.nl
Mary Volkers De Stouwe 22 m.volkers@xs4all.nl
Annette Wessels Westeinde 186 info@deklinker.nl
Hein Mekelenkamp Zandspeur 81 info@mekelenkamp.nl
Jan Bijker Meeleweg 110 jan.bijker@boost4business.nl
Henriette Bijker Meeleweg 110 henriette.bijker@online.nl
Arend Jan Schuurman Ruitenveen 30 aj-schuurman@planet.nl
Harry Kok Middeldijk 11 hr.kok@hetnet.nl
Hans Punte Nieuweweg 1 hpunte@planet.nl
Herman Kouwen Oosterveen 75a hermankouwen@hetnet.nl
Gerhardi de Boer Meeleweg 92 g.w.deboer@gap-ipp.nl
Jan Bastiaan Kringsloot West 16 jan.bastiaan@hetexperteam.nl
Carin Holsappel Middeldijk 15 carin.holsappel@gmail.com

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.