Stand van zaken taakgroep Duurzaam Energiegebruik

Onze taakgroep – Doelen – Stand van zaken – Vragen & Antwoorden – Links – DownloadsContact

 

Zonnepanelen

We zijn als eerste gestart met het traject zonnepanelen, aangezien dit traject de meeste tijd in beslag zou nemen. In mei en juni van 2013 hebben wij 4 bewonersavonden voor het dorp georganiseerd om iedereen te informeren over zonnepanelen. Dit heeft ertoe geleid dat er vanaf juni 2013 tot en met najaar 2014 bij 58 verschillende adressen zonnepanelen zijn geplaatst. Eind 2014 is besloten om dit traject een andere invulling te geven.

Krantenartikel 50ste plaatsing

 

Verduurzaming woning

In het voorjaar van 2014 zijn wij ook gestart met het aanbieden van isolerende maatregelen zoals dak-, vloer- en spouwisolatie. Een eerste stap is natuurlijk om energie bij uw woning te besparen door uw woning zo goed mogelijk te isoleren. Het isoleren van een woning zorgt ook voor een beter energielabel, verbetering van uw wooncomfort en natuurlijk een besparing op uw energierekening.

Bij alle onderwerpen staat duurzaamheid, kwaliteit en lokale werkgelegenheid hoog in het vaandel en is dus niet alleen de kostprijs van doorslaggevend belang.

Daarom ook hierbij een oproep aan een ieder om zoveel mogelijk buren, kennissen en vrienden enthousiast te krijgen voor isolerende maatregelen en/of zonnepanelen. Meldt u via onze website aan als geïnteresseerde, waarbij u ook gelijk de namen en email adressen van andere geïnteresseerden uit uw omgeving kunt aangeven. Dit kunt u doen via de website door een mailtje te sturen en daarin aan te geven waarin u interesse heeft. U wordt dan door ons benaderd.

 

Energiecontroller iungo

Sind juni 2014 hebben we ons derde project kunnen realiseren: het uitzetten van zichtbare meters (energiecontrollers)  in ons dorp.

Wij kunnen alle bewoners in Nieuwleusen gratis een iungo aanbieden om tijdelijk te gebruiken om zo inzicht te krijgen in je eigen gas en electraverbruik! In combinatie met de energiebattle die hieraan gekoppeld is, hebben we hiermee een uniek project opgezet!

 

LED

Met de firma G. Spijkerman uit Rouveen hebben we sinds kort kunnen realiseren dat we nu ook LED verlichting kunnen aanbieden aan bewoners van Nieuwleusen. Zowel particulieren als bedrijven.

Hiermee hebben we als taakgroep kunnen bereiken dat we 4 van onze 5 korte termijn doelen hebben kunnen realiseren. Een resultaat waar we trots op zijn!

 

En we gaan door met onze duurzame ideeën en plannen en wij houden jullie op de hoogte via de website, lokale kranten en social media.

 

Bewonersbijeenkomsten

Er zijn heel wat inwoners geweest die aan ons hun adresgegevens en /of email gegevens hebben verstrekt. Al deze namen met gegevens zijn door ons verzameld in een adressenbestand. De inwoners met een bij ons bekend email adres ontvangen een paar keer per jaar een mail van ons met de laatste stand van zaken. Het is onze bedoeling om al deze inwoners te blijven informeren middels een email wanneer er nieuws te melden is.

Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, houdt u dan de website in de gaten en geef uw email adres en/of adresgegevens aan ons door. Geef in uw email aan naar welke taakgroep of welke onderdelen uw interesse uitgaat, dan kunnen wij u gerichte informatie verzenden. Wij zullen u dan op de hoogte houden van ons laatste nieuws.

 

Vrijwilligers

Duurzaam10Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar E-Coördinatoren ter versterking van ons team. Zie voor meer informatie “E-COördinatoren”.

Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Ook wanneer u twijfelt of u wel of niet iets kunt betekenen voor Nieuwleusen Synergie en/of de taakgroep Duurzaam Energiegebruik. Wij komen altijd mensen tekort en wellicht kunt u wel iets voor ons betekenen.

 

 

Onze taakgroep – Doelen – Stand van zaken – Vragen & Antwoorden – Links – DownloadsContact