Pilot Zaterdagmorgenklus van start

 Pilot Zaterdagmorgenklus van start

IMG_3608De eerste match van het project zaterdagmorgenklus, een initiatief van de Hulpgroep van Nieuwleusen Synergie in samenwerking met de Stichting Maatschappelijk Opbouw, waarbij een jongere uit Nieuwleusen en oudere gaat helpen is gelukt. Deze week start de zestienjarige Joël Wildschut met zijn werkzaamheden bij de 89 jarige mevrouw Kreuzen. “Na het lezen van het artikel over het project dacht ik direct: Dit is het,” aldus mevrouw Kreuzen. Ze heeft direct gebeld. “Ik wilde dit al zo graag “. De werkzaamheden zullen vooral buiten in de tuin worden verricht. ”Dingen die ik zelf niet meer zo goed kan laat ik door hem doen.” Joël had het artikel ook gelezen en zich aangemeld. Op zijn school, de Boslust in Ommen krijgt hij ook lessen in groen verzorging en verder helpt hij graag mensen. Soms doet hij ook weleens eens boodschappen voor een ander of helpt hij thuis mee met allerlei klusjes.

Voor het project zaterdagmorgenklus is van de kant van jongeren tot nu toe de meeste belangstelling. Albertus Mulder een van de initiatiefnemers van project stelt dat zich nu al vijftien jongeren hebben aangemeld die willen helpen, maar tot nu toe slechts twee ouderen. Tijdens de eerste ontmoeting tussen Joël Wildschut en mevrouw Kreuzen heeft hij de spelregels nog eens uitgelegd en hebben beiden hun handtekening gezet onder de overeenkomst waar de spelregels in staan vermeld.

De eerste maand is een proefperiode waarin wordt bekeken of er een klik is tussen de beide partijen. Na een evaluatie wordt de samenwerking doorgezet of gestopt. In het geval van Joël betekent het dat hij iedere week drie uur bij mevrouw Kreuzen vooral werkzaamheden in de tuin gaat verrichten en daar een kleine vergoeding voor krijgt.

Mulder stelt over het project: “Het aantal ouderen neemt de komende jaren toe en naar het lijkt, blijft het merendeel van hen in de eigen omgeving wonen. Daarom vinden wij dat zorgzame en toegankelijke buurten nu en in de toekomst nodig zijn. In buurten komen generaties elkaar tegen maar dat gebeurt niet altijd vanzelf. Door middel van de zaterdagmorgenklus proberen wij om verschillende generaties met elkaar in contact te brengen. We beginnen met een pilot om eens uit te proberen of onze aanpak verloopt zoals wij dat wensen.”

Opgave.

Wie belangstelling heeft kan zich alsnog opgeven. Een oudere (65 plusser) die graag hulp wil krijgen en jongeren (15 – 18 jaar) die hulp aanbieden kunnen contact opnemen met de SMON: tel. 0529 482121 of 06 54320408, geef aan hen je naam en telefoonnummer door en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen door iemand van de taakgroep Hulp van Nieuwleusen Synergie of iemand van de SMON of mailen naar: zaterdagmorgenklus@nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.