Opening Kringloopwinkel Deuroe Veuroe groot succes

Opening Kringloopwinkel Deuroe Veuroe groot succes

“Ambitie en dromen worden hier werkelijkheid”, aldus wethouder Klaas Agricola zaterdagmorgen tijden de opening van de Nieuwleusense Kringloopwinkel Deuroe Veuroe. Voor de opening was heel veel belangstelling. Het pand van de kringloopwinkel aan de Grift nummer 17 , niet te missen door de grote poster op de voorgevel, was  vol. De winkel is een initiatief van de stichting Nieuwleusen Synergie.

“Het begin van een duurzame samenleving begint hier. Ik heb thuis vaak over dit project gesproken ,”aldus Agricola “maar kreeg weinig reactie vandaar dat ik mijn vrouw heb meegenomen.” Hij prees het enthousiasme van de grote groep vrijwilligers en sprak van een unieke locatie voor een kringloopwinkel. “Hier komen mensen samen en, wijzend naar de bestuurskamer, hier worden plannen uitgewerkt voor de Nieuwleusense samenleving zowel op technisch als sociaal gebied. Hier gaat het gebeuren. Hij had als cadeau aan een klok gedacht; een symbool om bij de tijd te blijven en om tijd voor elkaar te nemen. De bestuurskamer omschreef hij als een inspiratieruimte.

Na de opening leidde de wethouder de veiling waar een aantal mooie stukken te koop werden aangeboden; vervolgens was het de beurt aan de bezoekers om de koopwaar te

verkennen en de verkopen. De vrijwilligers achter de kassa kwamen handen te kort. De kringloopwinkel is na de schooltuinen de tweede concrete activiteit van Nieuwleusen Synergie. De groep werkt hard om de inkoop van elektriciteit en de aanleg van glasvezel in Nieuwleusen en in het buitengebied te realiseren.

Voorgevel kringloopwinkel Deuroe Veuroe

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe aan De Grift 17 Nieuwleusen

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.