Nieuwleusen Synergie zoekt meedenkers

De coöperatie Nieuwleusen Synergie zoekt Nieuwleusenaren en ook vooral jongeren die willen meedenken over de toekomst van Nieuwleusen. Daartoe is onder meer gelegenheid op donderdagavond 13 oktober. Nieuwleusen Synergie organiseert dan een meedenkavond over verbetering en vergroening van de woonomgeving. De bijeenkomst vindt vanaf 19.30 uur plaats in ’t Witte Peerd. Iedereen is welkom.

Ons dorp is een prima plek om te wonen. Iedereen wil dat graag zo houden en mogelijk zelfs verbeteren. In de jongste uitbreidingen van ons dorp of in bestaande wijken zijn er vast wensen en ideeën om de woonomgeving te vergroenen en ook te verfraaien voor kinderen. Wandelpaden, plekjes om elkaar te ontmoeten of gezamenlijke aandacht voor duurzaamheid en duurzame energie staan misschien ook wel op wensenlijstjes,. De wensen hoort Nieuwleusen Synergie graag op 13 oktober a.s.

De coöperatie vierde onlangs haar 10-jarig bestaan en liet in de Spil zien wat er de afgelopen jaren is bereikt. Nieuwleusen Synergie is actief met windenergie (twee zelf geëxploiteerde windmolens), vergroening, sociale tuinen, vervoersservice Haaloe Brengoe, kringloopwinkel Deuroe Veuroe, duurzaamheid, Nieuwleusenaren onderling verbinden, natuureducatie via natuurboerderij BalkInn en samenwerking met de gemeente t.b.v. energietransitie.

‘Er is in de afgelopen tien jaren van het bestaan van de coöperatie veel vrijwilligerswerk verzet met veel verschillende activiteiten’, aldus bestuurslid Warry Meuleman. ‘En alles zoveel als mogelijk in samenwerking met inwoners van Nieuwleusen. Dit willen we als coöperatie graag vasthouden, uitbreiden waar het kan en doen waar behoefte aan is’.

Wie met Nieuwleusen Synergie wil meedenken over de toekomst van Nieuwleusen en over de activiteiten van Nieuwleusen Synergie is welkom op 13 oktober in ’t Witte Peerd,. Het is de bedoeling om er een leuke, inspirerende avond met elkaar van te maken! Graag wel even aanmelden via info@nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.