Nieuwleusen Synergie zoekt E-COördinatoren voor uitzetten energiecontrollers

 Nieuwleusen Synergie zoekt E-COördinatoren voor uitzetten energiecontrollers

De initiatief groep Duurzaam Energiegebruik van de Coöperatie Nieuwleusen zoekt 40 E- COördinatoren die mee willen helpen om energiecontrollers die de coöperatie heeft bij inwoners in hun woningen te plaatsen en te zorgen dat deze meters onder de bevolking gaan rouleren. De groep wil de Nieuwleusense bevolking met het plaatsen van deze meters zelfbewust maken van hun energie gebruik.

“Naast al deze dingen die men kan doen om energie te besparen en minder energie te verbruiken, is het ook belangrijk dat de mensen zelf bewuster worden van de energie die men gebruikt en verbruikt. Dit is zelfs een hele belangrijke stap in het besparen van energie. “Het is dan wel belangrijk dat de mensen weten hoeveel energie ze precies verbruiken. Pas als dat bekend is, dan kan men een plan maken over hoe men energie kan besparen.”

Om je eigen energieverbruik te meten heeft de Coöperatie Nieuwleusen Synergie de beschikking over een aantal energiecontrollers. Deze energiecontrollers geven eenvoudig inzicht in het stroom- en gasverbruik. Via de computer, smartphone of tablet kan men in een oogopslag zien hoe het energie verbruik is en daar kan men op inspelen. Het is de bedoeling dat deze controllers elke 10 weken rouleren, zodat iedereen die interesse heeft deze meter kan gebruiken. De Iungo is erg eenvoudig te installeren en gemakkelijk in het gebruik.

 

Taken van de E-COördinatoren

De coördinatoren die de Iungo’s in ontvangst nemen en plaatsen in de woning van mensen die interesse hebben, zorgen er voor dat de roulatie van deze apparaten op een ordelijke en deugdelijke manier wordt uitgevoerd. Daarnaast heeft een E-COördinator de volgende taken: Bewoners informeren over het gebruik van de meter; hulp bieden bij het installeren van de meter; uitleg geven over het uitlezen van de gegevens; het resetten van de meetgegevens na gebruik; de meter opnieuw uitzetten op een volgend adres; de taakgroep informeren over de gebruikersadressen en gebruikservaringen.

 

Workshop

Na 1 april ontvangen de coördinatoren een uitnodiging voor het bijwonen van een workshopavond. Tijdens deze workshop worden de Iungo’s aan alle E-COördinatoren verstrekt en ontvangt de coördinator een overzichtelijke handleiding met ook uitleg over de Iungo. Na deze workshop kan men Iungo installeren en uit lezen. Wie tegen problemen aanloopt kan die op een tweede workshopavond bespreken.

 

Aanmelden

U kunt zich voor 1 april 2014 als E-COördinator aanmelden via het volgende adres: duurzaam@nieuwleusensynergie.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.