Nieuwleusen Synergie schenkt gymvereniging plankoline

Nieuwleusen Synergie schenkt gymvereniging plankoline

Nieuwleusen. Rob Vogelzang bestuurslid van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie heeft vrijdagavond in de sporthal de Schakel namens de coöperatie aan Jan Kats de hoofdtrainer van de Nieuwleusense Gymnastiek vereniging een nieuwe plankoline aangeboden. Een plankoline is een stabiel springtoestel speciaal ontwikkeld voor een betere sprongtechniek en verminderde kans op blessures. Het metalen frame is gebaseerd op de vorm van een springplank en voorzien van een elastisch geweven springdoek. Met het beschikbaar hebben van het toestel hebben de turners van de vereniging meer mogelijkheden. Bovendien is het een door de gymnastiek bond voorgeschreven toestel dat tijdens officiële wedstrijden wordt gebruikt.
Initiatiefnemers om een sponsoren voor de plankoline te vinden zijn de leden van de activiteiten commissie van de gymnastiek vereniging: Maaike Doggen, Renske Bijlenga en Anna en Nina Huzen. Deze leden waren tijdens de ondernemersbeurs actief in het benaderen sponsoren en kwamen op die manier in contact met Rob Vogelzang die ook op de beurs was namens Nieuwleusen Synergie. Hij vertelde de dames over het bestaan van het Synergiefonds. Een fonds waar de coöperatie jaarlijks geld in stort om plaatselijke activiteiten en ontwikkelingen te steunen.

IMG_4236Voor de Nieuwleusense coöperatie is het de eerste bijdrage aan de gemeenschap van Nieuwleusen en een voorbeeld van hoe de coöperatie wil werken. De opbrengsten van de coöperatie komen op deze manier weer ten goede van de lokale gemeenschap. Momenteel heeft de coöperatie voor dit jaar nog 3000 euro beschikbaar. In de toekomst is de verwachting dat als het glasvezelnetwerk en het windmolenproject zijn gerealiseerd grote bedragen beschikbaar kunnen worden gesteld. Verenigingen en instanties die ook in aanmerking willen komen voor een bijdrage kunnen zich melden. Voorwaarde is dat de bijdrage besteed wordt aan de bevordering van de leefbaarheid, de duurzaamheid of het welzijn van een deel van de gemeenschap in Nieuwleusen. Melden kan via info@nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.