Nieuwleusen Synergie schenkt 1000 euro aan Sociale Diaconale Werkgroep

Nieuwleusen Synergie schenkt 1000 euro aan Sociale Diaconale Werkgroep

De Sociale Diaconale Werkgroep (SDW) in Nieuwleusen heeft op maandag 9 mei een cheque ter waarde van 1000 euro ontvangen van de coöperatie Nieuwleusen Synergie.

De gift is afkomstig van het Synergiefonds, één van de taakgroepen binnen de coöperatie. Namens de deze taakgroep overhandigden taakgroeplid Rieks Voslamber en Synergie-bestuursleden Jaap Hadders en Rob Vogelzang de cheque aan Femmy Stolte en Gerry van der Vegt van de SDW.
“Deze gift is opnieuw een voorbeeld van hoe we als coöperatie willen werken ten dienste van de lokale gemeenschap”, aldus Voslamber. “De opbrengsten van onze activiteiten komen uiteindelijk ten goede aan de inwoners van Nieuwleusen. Nu gebeurt dat nog op bescheiden schaal, maar als straks enkele van onze grotere projecten van de grond komen – denk aan het glasvezelnetwerk, het windmolenproject en het lokale energiebedrijf waar we op de achtergrond aan werken – zal dat vaker zichtbaar worden.”
Eerder schonk de coöperatie langs deze weg bijdragen aan bijvoorbeeld Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (een zogeheten plankoline) en de Stichting Oekraïne. En nu dus de Sociale Diaconale Werkgroep, een vrijwilligersorganisatie die zich al een flink aantal jaren inzet voor alleenstaanden en gezinnen in Nieuwleusen die van een minimum inkomen moeten rondkomen. De werkgroep bestaat uit leden van de diaconieën van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde kerk en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk in Nieuwleusen. Ze zet zich met diverse initiatieven in voor deze doelgroep, onder meer via de met zegels bij elkaar gespaarde boodschappenpakketten. Van de opbrengsten worden met name kerstpakketten samengesteld voor deze doelgroep. “Dat is een jaarlijkse actie, waarvoor we elk jaar langs diverse wegen geld bij elkaar zamelen door fondsen aan te schrijven”, legt Femmy Stolte uit.

Verenigingen en instanties die ook in aanmerking willen komen voor een bijdrage, kunnen zich melden bij Synergie Nieuwleusen. Voorwaarde is dat de bijdrage besteed wordt aan de bevordering van de leefbaarheid, de duurzaamheid of het welzijn van een deel van de gemeenschap in Nieuwleusen. Bijdragen uit het fonds zijn in beginsel eenmalig. Bij voorkeur schenkt de coöperatie kleine bedragen, teneinde zoveel mogelijk lokale organisaties te ondersteunen. Meer informatie en aanmelding kan via fonds@nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.