Nieuwleusen Synergie op de markt….

Nieuwleusen Synergie op de markt….

IMG_2683Op de Koninginnemarkt waren ook dit jaar weer leden van onze coöperatie aanwezig om de doelstellingen van Nieuwleusen Synergie aan het publiek te vertellen. Samen met de Smon en Plaatselijke Belang Nieuwleusen was een kraam voor het museum ’t Palthehof ingericht. Er waren een aantal speerpunten vastgesteld: De actie van de led lampen, het plan van de zaterdagmorgen klus en het zoeken van een coördinator van de sociale tuin.

In de kraam stond de heer G. Spijkerman met een informatiebord waarop veel lampen waren gemonteerd. Alle belangstellende bezoekers kregen een inschrijfformulier mee met de tekst:

IMG_2685Led: de lichtbron van de toekomst. Led ’s zijn energiezuinig, hebben een extreem lange levensduur en behoeven nauwelijks onderhoud. Bovendien is de Led en een duurzame lichtbron in de zin dat ze geen schadelijke stoffen voor het milieu bevatten. Dit alles vertaald zich in energiebesparing op onderhoudskosten en een algehele reductie van CO2 uitstoot. Wat LED U.

Zaterdagmorgenklus.

Nieuwleusen Synergie is aan het onderzoeken of de zaterdagmorgenklus een aanzet is om jong en oud met elkaar in contact te brengen. Het doel is om jongeren van 15 tot 18 jaar tegen een geringe vergoeding op zaterdagmorgen (middag) werkzaamheden te laten verrichten bij ouderen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.