Nieuwleusen Synergie ook in “Natuurlijk Dalfsen”

Nieuwleusen Synergie ook in “Natuurlijk Dalfsen”

IMG_2670In een mooi magazine met de titel Natuurlijk Dalfsen, uitgegeven door de gemeente Dalfsen en bedoeld voor bezoekers van de gemeente Dalfsen, staat een artikel onder de titel “Noabers slaan de handen in een”. Antje Kingma uit Hoornhorst en lid van de groep Duurzaam Hoornhorst en Rob Vogelzang van Nieuwleusen Synergie vertellen over hun activiteiten in hun dorpen. In het gemeentelijke promotieblad komen verder de regionale bekende kwekers Coen Jansen, Eef Stel en Ernie van der Kolk aan het woord. Naast artikelen is het blad voorzien van prachtige foto’s van het adellijke verleden van Dalfsen.

Rob Vogelzang vertelt over het ontstaan van de Nieuwleusen coöperatie, de organisatie het de bedoeling. Hij stelt in het artikel: “”Onze kracht? Nadenken, omzien naar elkaar en gewoon doen. Denk breed, handel concreet.”

IMG_2664Vogelzang wijst de bevolking op de mogelijkheden van de coöperatie:” Lokale verenigingen kunnen en bijdrage vragen uit ons synergiefonds, maar we bieden ook ondersteuning in de vorm van inzet van vrijwilligers. Stel dat de seniorenvereniging een bedrag vraagt voor de aanleg van een jeu –de boules- baan, kan kunnen we dat financieren. Bij voorkeur zodanig dat die baan op den duur ook weer opbrengsten genereert.

“Nieuwleusen Synergie heeft een faciliterende rol: dingen mogelijk maken. Daarna moeten mensen het zelf verder oppakken, het zelf gaan doen. Wij willen niet iedereen aan het handje blijven vast houden. We zitten in een begin fase, maar we boeken al mooie successen. Via de kringloopwinkel hebben al zeven a acht mensen de stap naar de arbeidsmarkt kunnen maken, nadat ze bijvoorbeeld vanuit de bijstand of een sociaal isolement bij ons aan de slag zijn gegaan.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.