Nieuwleusen Synergie leent energiemeters uit

Nieuwleusen Synergie leent energiemeters uit

Nog lang niet iedereen is er van op de hoogte dat Nieuwleusen Synergie een aantal energiemeters laat rondgaan in Nieuwleusen. Deze energiemeter houd je stroom en gas verbruik bij. Wanneer je inzicht hebt in je verbruik dan weet je ook waar een besparing te halen is. En dat kan dus geld besparen!
Het mooie is dat het lenen van de energiemeter je helemaal niets kost! En het je wel een besparing kan opleveren in je energieverbruik.

Inmiddels zijn er al mooie resultaten behaald doordat verschillende huishoudens al gebruik hebben gemaakt van de energiemeter, de zogenoemde iungo. Aan het gebruik van de iungo is een wedstrijdelement gekoppeld: de energybattle. Op de site www.iungobattle.nl zijn de besparingsresultaten zichtbaar en we zijn er trots op dat we in ons dorp nu al een besparing van 889 euro op energie hebben gerealiseerd. Hiermee hebben we 1933 kg CO2 uitstoot voorkomen!

IMG_4575Vanuit Nieuwleusen Synergie houdt de taakgroep Duurzaam Energie Gebruik zich bezig met energiebesparing en het zo duurzaam mogelijk opwekken van energie. Energie besparing is te behalen wanneer je inzicht hebt in je verbruik. Veel mensen hebben geen idee wat ze verbruiken en weten dus niet dat ze met een aantal kleine aanpassingen in hun huishouden al forse besparingen kunnen realiseren op jaarbasis. De iungo levert deze inzichten.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Thuis van de gemeente Dalfsen en het uitzetten van de iungo’s bij bewoners wordt volledig verzorgd door vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie.

Wanneer je je gegevens doorgeeft op duurzaam@nieuwleusensynergie.nl met het verzoek om de energiemeter te lenen, dan wordt er een afspraak gemaakt om de iungo bij je thuis aan te sluiten. Je hebt er dus geen omkijken na! De installatie gaat erg makkelijk en snel. Je krijgt persoonlijke uitleg en alles staat ook omschreven in folders die je ontvangt. Gedurende de 8 weken dat je de iungo leent ontvang je van ons ook besparingstips en kan je ons benaderen voor vragen over het project. Via je computer, tablet of telefoon kan je je verbruik in de gaten houden. De tussenstekkers die erbij horen helpen je te besparen op je energieverbruik. De iungo kan op elke elektrameter worden aangesloten en is een klein apparaatje in je meterkast.

Weet je bijvoorbeeld niet hoeveel energie:
– je huis in ‘rust’ nog verbruikt?
– je oude koelkast verbruikt?
– je apparaten in stand-by verbruiken?

Leen dan een iungo van ons en je krijgt antwoord op deze vragen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.