Nieuwleusen Synergie krijgt eigen Energiebedrijf

Nieuwleusen Synergie krijgt eigen Energiebedrijf

Marcel Tempelman - windturbines“Loopt uw energiecontract binnenkort af en overweegt u over te stappen naar een andere leverancier? Let dan goed op alle voorwaarden.” Dit stelt Marcel Tempelman voorzitter van de werkgroep binnen Nieuwleusen Synergie die actief bezig is met het opzetten van Energiebedrijf Nieuwleusen. “Bij het onderzoeken van de mogelijkheden om goedkope energie te leveren hebben we als werkgroep geconstateerd dat in reclame en op websites tarieven genoemd worden die te mooi zijn om waar te zijn.”

Duidelijk is dat er regelmatig sprake is van ‘kleine lettertjes’ of onverwachte tegenvallers. Als voorbeeld noemt Tempelman dat het zogenaamde zeer scherpe tarief maar een deel van de contractperiode geldig is. Een ander voorbeeld is dat er na de contractperiode een lange periode is waarbinnen de klant niet kan switchen, terwijl een hoog tarief betaald moet worden.

Over de plannen van Synergie Nieuwleusen is Tempelman duidelijk: “Binnenkort starten we met levering van gas en elektriciteit. Niet op basis van eigen productie, maar op basis van collectieve inkoop.” Ons Lokaal Energiebedrijf gaat alleen leveren aan leden. Ze hebben daarmee direct invloed op de regels van het bedrijf. De voordelen voor de leden zijn dat er geleverd wordt tegen een scherpe prijs, dat ook in de toekomst tegen scherpe prijzen geleverd kan worden (door eigen productie) en vooral dat er geen vervelende verrassingen zijn.

Het energiebedrijf wil in de toekomst zelf energie op gaan wekken via zonne-, wind- en waterkracht. Daarnaast is de doelstelling om lokale producenten van duurzame energie een betere prijs te bieden dan bij de grote energiebedrijven. Tempelman tot slot: “De financiële voordelen van het bedrijf investeren we weer in de Nieuwleusense gemeenschap”.

Voor alle actuele informatie over tarieven en de mogelijkheden om elektriciteit en gas af te nemen van het Energiebedrijf Nieuwleusen kijk op onze site nieuwleusensynergie.nl.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.