LED verlichting is lichtbron van de toekomst

LED verlichting is lichtbron van de toekomst

LED verlichting is de lichtbron van de nabije toekomst. Dit is de stellige mening van Jan Bijker voorzitter van de initiatiefgroep Duurzaam Energiegebruik en Gerhard Spijkerman adviseur voor de aanschaf van de LED lampen voor particulieren en bedrijven. Nieuwleusen Synergie en Spijkerman zijn gaan samenwerken om LED lampen onder de Nieuwleusense bevolking bekend te maken, te laten zien en te gaan verspreiden. De Nieuwleusense Coöperatie heeft de gehele kringloopwinkel Deuroe Veuroe voorzien van LED lampen. Spijkerman over de opbrengst in de winkel: “Voor een dergelijk pand levert het een besparing op van ruim 700 euro op jaar basis en in drie en half jaar is de investering terug verdiend.

IMG_2437Spijkerman is door de Nieuwleusense Coöperatie benaderd om de energie zuinige lampen namens de coöperatie aan de man te brengen met als belangrijkste doelstelling: de CO 2 uitstoot een halt toe te roepen en de stroom rekening bij de mensen te verlagen.

Over de LED lampen doen veel foute verhalen de ronde zoals dat het licht te ” blauw” is. Om dit vooroordeel te bestrijden heeft Spijkerman een kast ontworpen meteen LED informatiedisplay waaropverschillende LED lampen zijn bevestigd. De display staat in de kringloopwinkel en de bezoekers kunnen de verschillende lampen op de display zelf aan en uit doen om zo een indruk te krijgen hoe de verlichting er nu precies uitziet. Een heuse LED ervaring.

Voordelen LED verlichting

De redenen om voor LED verlichting te kiezen zijn duidelijk: het levert een besparing op die kan oplopen tot tachtig procent, het is milieuvriendelijk, de lampen hebben een langere levensduur en de lampen branden direct op volledige sterkte. De LED panelen in de kringloop winkel die de ouderwetse tl lampen hebben vervangen zijn mooier en strakker in het plafond weggewerkt.

Bijker vult aan: ”Voor de bedrijven in Nieuwleusen doen we een gratis quickscan. De scan geeft inzicht in het energie verbruik van de huidige gebruikte verlichting. Het advies omvat de besparing bij aanschaf van de LED lampen, de investering en de terugverdientijd. Alle leden en aspirant-leden van Nieuwleusen Synergie krijgen een korting van tien procent. Particulieren kunnen het plaatsen cq aanbrengen van de lampen over het algemeen zelf. Ze kunnen op de website van Spijkermanhun keuze maken en hun bestelling doen. Wie meer wil weten kan zich melden.

Spijkerman: Vooral voor bedrijven waar de gehele dag het licht brandt – denk daarbij aan kantoren of scholen levert het een financiële besparing op. Kleine projecten doe ik zelf maar bij grotere bedrijven – die hebben vaak al een installateur – wordt het door hun eigen installateur gedaan. Spijkerman wil graag in contact komen met (agrarische) bedrijven om daar een gratis quickscan te kunnen uitvoeren. Ze zullen verrast zijn wat het hun oplevert. Wie interesse heeft mag mij altijd bellen. Tot slot: Wat LED U. Info www.gspijkerman.nl of www.nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.