LCD-scherm voor Grammofoonmuseum

LCD-scherm voor Grammofoonmuseum

Het Grammofoonmuseum Nieuwleusen heeft sinds kort een grootbeeld presentatiescherm. Het LCD-scherm, met een doorsnede van maar liefst 78 inch (198 cm), heeft een plaats gekregen in de ontvangstruimte van het museum, waar bezoekers een presentatie te zien krijgen voordat ze het eigenlijke museum bezoeken.

Het scherm kon er komen dankzij een gift van duizend euro uit het Synergiefonds van de coöperatie Nieuwleusen Synergie. Met enige regelmaat keert de coöperatie vanuit dit fonds geld uit aan lokale doelen. Het fonds wordt ‘gevoed’ uit opbrengsten van de overige activiteiten van Nieuwleusen Synergie, die aldus weer in het dorp worden geïnvesteerd. Dat leidde de afgelopen jaren al tot schenkingen voor o.a. Gymnastiekvereniging Nieuwleusen, zorgcentrum De Hulstkampen, een dagje uit en kerstpakketten voor minima, museum Palthehof en aan woonvoorziening Philadelphia Zorg.

Ditmaal viel de eer te beurt aan het Grammofoonmuseum. Op vrijdagmorgen 1 november werd het digitale beeldscherm officieel aangeboden door enkele bestuursleden van Nieuwleusen Synergie, te weten Jaap Hadders en Rieks Voslamber. Zij droegen de gift over aan enkele bestuursleden van het Grammofoonmuseum, in de personen van Rob Vogelzang, Gerard van Bremen en Jan van den Berg. Voor het Grammofoonmuseum, aan de Smeule 3 in Nieuwleusen, is de bijdrage van grote waarde. “Voorheen hadden we een beamer, maar dit LCD-scherm biedt veel meer mogelijkheden”, aldus Gerard van Bremen. “Het is veel groter, de beelden worden haarscherp geprojecteerd en je kunt alles op maat inregelen, afgestemd op de bron van de beelden.” Marco Westerman was er ook bij namens Electro World Westerman, de leverancier van het scherm. Het Grammofoonmuseum kan overigens nog wel vrijwilligers gebruiken die de presentaties in het museum willen verzorgen.

Verenigingen en instanties die ook in aanmerking willen komen voor een bijdrage, kunnen zich melden bij Synergie Nieuwleusen. Voorwaarde is dat de bijdrage besteed wordt aan de bevordering van de leefbaarheid, de duurzaamheid of het welzijn van een deel van de gemeenschap in Nieuwleusen. Bijdragen uit het fonds zijn in beginsel eenmalig. Bij voorkeur schenkt de coöperatie kleine bedragen, teneinde zoveel mogelijk lokale organisaties te ondersteunen. Meer informatie en aanmelding kan via fonds@nieuwleusensynergie.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.