Kringloopwinkel Deuroe Veuroe viert eerste verjaardag

1310 Henny_Aalbers-Deuroe-VeuroeDe kringloopwinkel Deuroe Veuroe aan de Grift nummer 17 bestaat in oktober een jaar. Het eerste jubileum willen de vrijwilligers niet ongemerkt voorbij laten gaan.

“Veel Nieuwleusenaren en streekgenoten hebben inmiddels de weg naar hun kringloopwinkel ontdekt. Door deze klanten en het enthousiaste team van vrijwilligers is de zaak het afgelopen jaar uitgegroeid tot een succes.”, aldus Henny Aalbers een van de vrijwilligers. “ Dit eerste jubileum willen we graag vieren met alle trouwe klanten van het afgelopen jaar. Alle trouwe en nieuwe bezoekers zijn op vrijdag 11 oktober van 13.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 12 oktober tussen 10 uur en 17.00 uur welkom in ons pand. Natuurlijk staat dan een gratis kopje koffie klaar met wat lekkers en voor iedere bezoeker hebben we ook een presentje.

Aalbers kijkt met voldoening terug op het eerste jaar. “We zijn met elf vrijwilligers begonnen, maar nu zijn we met ongeveer dertig personen.” Haar idee om in Nieuwleusen een kringloopwinkel op te gaan zetten komt uit haar instelling dat ze vindt dat veel mensen te veel spullen bij de vuilnis doen. Niet weggooien is haar motto, een ander kan het nog gebruiken. “We krijgen in de winkel heel veel speelgoed en heel veel kleding. Naast het hergebruik van goederen heeft Henny Aalbers het handelen al van kinds af in zich. “Als meisje heb ik al in een winkel gewerkt. Het handelen, zit in mij.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.