Kinderen planten bomen langs Meeleweg

Kinderen planten bomen langs Meeleweg

De werkgroep schooltuinen van onze coöperatie heeft samen het de bijenhouders vereniging en de gemeente Dalfsen woensdag de boomplantdag aan de Meeleweg gehouden. Voorzitter Andries Bos van de bijen houders vereniging gaf als reden op:” We hebben alle drie de natuurontwikkeling hoog in het vaandel staan en vinden het belangrijk om de jeugd daar bij te betrekken. Verder gaat de schooltuinen groep en de bijen houders samen de schooljeugd meer informeren over het groen en de bijen.

De boomplantdag

BoomplantdagLeerlingen van drie basisscholen: de Tweemaster, de Zaaier en de Planthof hebben woensdagmorgen de eerste bomen geplant in het nieuwe park aan de Meeleweg. Iedere school mocht zes grote bomen en een groot aantal planten plaatsen. Het park vormt de scheiding tussen de Meeleweg en het industriegebied. In het gedeelte waar de kinderen de bomen planten komt een bijenpark met een bijenstal die gemaakt wordt door leerlingen van het opleidingscentrum De Grift. In het park komen hoofdzakelijke bomen die passen in een bijenpark: de lindeboom, de honingboom, de zoete kers, de vuilboom, hazelaars en kornoeljes. Dit park moet de mono cultuur van alleen maar eiken in het dorp doorbreken. In het andere gedeelte van het park komen fruitboomgaarden en een noten boomgaard die weer bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit. De bijen stal is dan een prachtige locatie om dit te doen. De stal is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabo bank.

Wethouder Klaas Agricola stelde in zijn toespraak tot de kinderen: Nieuwleusen zonder bomen is ondenkbaar. Hij vroeg de kinderen naar het belang van bomen. Veel antwoorden wisten de kinderen te geven: goed voor de lucht, de vogels en insecten, open haard hout, maar ook gewoon hout om iets van te maken. Jullie hebben hier je voetprint gezet stelde Agricola. Over twintig jaar als jullie hier langs fietsen met jullie kinderen, kunnen jullie zeggen, papa of mama hebben hier geholpen om deze bomen te planten. Alle kinderen kregen op school een vlinderstruik mee naar huis om in de eigen tuin te planten.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.