Kinderen maken van goede oogst chips

Poten van vruchten in een moestuin is fijn, maar oogsten met een goed resultaat is fijner. Om dan de oogst te veranderen in een eetbaar product is het allerfijnst. De kinderen van groep 7 van de Wegwijzer hebben alle drie de fases doorlopen: poten, oogsten en eten. De groep is vorig jaar op initiatief van de werkgroep schooltuinen van Nieuwleusen Synergie begonnen met de schooltuin.

Twee leden van de werkgroep hebben een stuk grasland veranderd in een moestuin en een aanhangwagen met mest op gebracht. De school heeft twee vrijwilligers gevonden Johan Krul en Carla de Wilde die samen met de kinderen de aardappels hebben gepoot, de moestuin bewerkt en vorige week geoogst. Totale opbrengst twee kruiwagens met aardappels. De hamvraag van de kinderen was: “Wat gaan we er mee doen?”
Een deel van de aardappels hebben de kinderen veranderd in chips; later wordt geprobeerd om er patat van te maken. In de personeelskamer van de school werden de leerlingen op de vrijdagmiddag geholpen door een groep ouders. Aan de grote tafel werd ‘een lopende band’ gemaakt om uiteindelijk van de aardappels uit de kruiwagen de chips te maken. De aardappels die overblijven gaan naar de voedselbank.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.