Jongeren gezocht voor zaterdagmorgenklus

Jongeren gezocht voor zaterdagmorgenklus

Voor het project zaterdagmorgenklus, een initiatief van de Nieuwleusen Synergie waarbij jongeren ouderen helpen, is de organisatie op zoek naar ouderen die verlegen zitten om hulp en jongeren die willen helpen bij o.a. tuinklussen.
Volgens Albertus Mulder, de initiatiefnemer van het project, is er behoefte is aan jongeren die aan het werk willen bij ouderen. Er is met name vraag naar jongeren die tuinwerkzaamheden willen verrichten.
De organisatie hanteert in grote lijnen de volgende aanpak: voor jongeren van 15 tot 18 jaar wordt, na een kennismakinggesprek, een passende klus bij een oudere uitgezocht. Dit kan zeer verschillend zijn: van tuinonderhoud, boodschappen doen, autowassen en licht huishoudelijk werk tot computerwerkzaamheden of het instellen van de tv. De bedoeling is dat de jongeren ongeveer drie uur per week actief zijn bij de ouderen tegen een onkostenvergoeding. De werkzaamheden kunnen ook deel uitmaken van de maatschappelijke stage zoals die op scholen wordt geregeld. Meer informatie en aanmelding bij jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg van Saam Welzijn, tel. 06-15919465.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.