Hulpgroep met WeHelpen op de markt

Koninginnemarkt_Hein_Mekelenkamp_WehelpenDe leden van de Hulpgroep van Synergie Nieuwleusen hebben zaterdag op de vrijwilligersmarkt die gehouden werd met de Koninginnemarkt bij ’t Palthehof een start gemaakt met het promoten van de website We Helpen.

De website is een moderne manier om het Noaberschap principe terugkrijgen in de samenleving. WeHelpen is voor iedereen: men kan er hulp vragen, hulp aanbieden en hulp organiseren. WeHelpen is er voor iedereen die een ander wil hebben of geholpen wil worden. Bij Wehelpen staan zaken centraal zoals het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of vervoer naar het ziekenhuis of het maaien van het gras en veel meer. Op de website kan verder worden aangegeven waarmee men iemand wil helpen. Belangrijk is dat beide groepen zich aanmelden. Verder bestaat de mogelijkheid om via de website hulp te organiseren. Hiervoor maakt met een groep aan en nodigt andere uit hierin mee te doen. Binnen de groep houdt men een agenda, logboek en notitiepagina bij zodat iedereen van de groep op de hoogte is van de taken, afspraken en bezoeken. Dit scheelt onderling veel geregel.

Zaterdag is het grote publiek bekend gemaakt met het initiatief van gemeente en Nieuwleusen Synergie. Op een later tijdstip worden verenigingen benaderd om de website onder hun leden bekend te maken. Voor inwoners die graag meer instructies willen over de werking van de website wordt een cursus gegeven.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.