Het gaat Nieuwleusen Synergie veur de wind

Het gaat Nieuwleusen Synergie veur de wind

Na jaren van voorbereidingen kan de bouw van twee windmolens beginnen. Dit meldt de Coöperatie Nieuwleusen Synergie vandaag (27 februari 2020). De beide molens komen aan de Meentjesweg en de Ebbenweg. Ze sluiten aan op de bestaande windparken in Nieuwleusen-West en Tolhuislanden.

Persbericht

Ook zelf financieel participeren ?

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen ook financieel participeren in het project. De campagne om hierop in te schrijven is ook vandaag gestart. De coöperatie hoopt met deze ‘crowdfunding’ een bedrag van ca. € 450.000 binnen te halen. Op 17 en op 18 maart organiseert de coöperatie informatiebijeenkomsten in de Spil in Nieuwleusen, en de tweede in de Trefkoele+ in Dalfsen. Deze beide avonden beginnen om 20.00 uur. De inschrijving is mogelijk (via onderstaande link) vanaf 12.00 uur, 21 maart 2020.

Voor informatie over financieel participeren en inschrijven klik hier

Het windmolenproject, met de toepasselijke naam ‘Veur de wind’, is een project van het lokaal energiebedrijf van de coöperatie Nieuwleusen Synergie. Nieuwleusen Synergie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.