Henny Aalbers stopt met werkzaamheden bij kringloopwinkel

Henny Aalbers stopt met werkzaamheden bij kringloopwinkel

Het werd me uiteindelijk veel te veel. Het vergt te veel vrije tijd. Dit is het moment dat ik voor me zelf moet kiezen zodat ik zelf meer vrije tijd krijgt. Dit stelt Henny Aalbers initiatiefneemster om in Nieuwleusen een kringloopwinkel te gaan runnen. Ze is vanaf het eerste uur de drijvende kracht geweest van de kringloopwinkel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie: Deuroe Veuroe aan de Grift op het industrieterrein. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers van de kringloopwinkel luidde ze de koebel en nam daarmee het woord om haar boodschap aan de groep vrijwilligers mee te delen:” Ik stop er mee”. Henny Aalbers heeft haar ziel en zaligheid in de werkzaamheden van de winkel gelegd maar meent nu dat het nu het juiste moment is om een stap terug te doen. “”Ik blijft voorlopig nog wel bestuurslid van de coöperatie,”stelt ze.

Dat ze de werkzaamheden het gaat missen staat vast. “Het mooiste is het werken met een groep enthousiaste vrijwilligers. De kringloop is dat geworden wat het nu is door de inzet van al deze vrijwilligers; het staat als een huis.”

IMG_3111Henny Aalbers is al tijdens de eerste bijeenkomsten die in de sporthal De Schakel bij de oprichting bij de coöperatie werden gehouden een groot voorstander van het hergebruik van spullen. Veel mensen gooien alles zo maar weg. Om dit een halt toe te roepen was haar antwoord: er moet een kringloopwinkel in het dorp komen. In eerste instantie werden haar ideeën onder gebracht bij de initiatief groep Hulp. Deze groep mensen heeft me uitstekend geholpen bij de startwerkzaamheden stelt ze. De kringloopwinkel werd uiteindelijk een zelfstandig groep van de coöperatie

Veel mensen vroegen me toen al steeds en Henny heb je kapitaal en heb je een plan. De winkel is via een geleidelijk groeiproces geworden wat het nu is. Mijn voorkeur bij de keuze van een locatie was duidelijk niet over de grote weg ( N 377). De keuze werd het pand aan de Grift. Een superdrukke periode met veel verbouwingen begon. Henny Aalbers kijkt met grote voldoening terug op de droom het hergebruik van spullen verwezenlijken. Samen met de vrijwilligers benadrukt ze. Alleen kun je niets. Veel zaken zijn in achter liggende periode geleidelijk veranderd. Begon de winkel voor de klanten met contant betalen. Nu is pinnen ook mogelijk. Moesten eerst alle spullen via de trap of met een heftruck naar de boenverdieping worden gebracht nu is er een lift. Ook hebben we nu een eigen auto een aanhangwagen om spullen te halen en te brengen stelt ze. Voor de inwoners uit Nieuwleusen bestaat ook de mogelijkheid om spullen te brengen zoals oud papier, oude ijzer, elektrische apparaten. Henny Aalbers: “Ik kijk terug met een heel goed gevoel wat er in die jaren is neergezet.”

Bron: Meppeler Courant.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.