Goede opbrengst sociale tuin

Goede opbrengst sociale tuin

Aardappelen 1480 kilogram, bonen 243 kilogram , kroppen sla 228 stuks zo maar een greep uit de lange lijst van producten van de jaaropbrengst van de sociale tuin, een onderdeel van de coöperatie Nieuwleusen Synergie. Iedere donderdag brengen de vrijwilligers de groenten naar de voedsel in Nieuwleusen en Dalfsen. Op de tuin die naast het volkstuinencomplex aan de Paltheweg ligt zijn de op dinsdag en de donderdag steeds 5 a 6 vrijwilligers aan het werk van de in totaal twaalf vrijwilligers. De donderdag is de officiële oogstdag.

De vrijwilligers groep kan op een zeer succesvol groei- en oogst seizoen terug kijken. Ondanks de soms extreme weersomstandigheden van regen tot droogte zijn de opbrengsten boven verwachting goed. Tijdens de onlangs gehouden feestelijke vrijwilligers bijeenkomst zijn de opbrengsten van alle groenten bekend gemaakt en ook de nieuwe planen voor het nieuwe seizoen. Vorig week donderdag hebben leden van de donderdagploeg de laatste groenten wortels en prei geoogst. Nu staan alleen de boerenkoolplanten te wachten op de vorstperiode.

De tuin is inmiddels door Wim Spijker lid van de coöperatie machinaal om gespit. Hij beschikt over een kleine tractor die ideaal voor het bewerken van de tuin is. In de maand december gaan de vrijwilligers nog een keer mest aanbrengen en wordt het materiaal in de winterperiode voor het nieuwe seizoen weer up to date gemaakt voor het nieuwe seizoen.

Belangstellenden die ook een morgen willen helpen of het vervoer per bus van de groenten naar de voedselbank voor hun rekening willen nemen kunnen contact op nemen met Hein Mekelenkamp 06-53413022 of Rieks Folkerts 0529-482467

De complete lijst van producten : aardappelen 1480 kg; bonen 243 kg; uien 78 kg; rode kool 23 stuks; witte kool 42 stuks; witte bonen 4 kg; venkel 17 kg; snij bonen 3 kg; Chinese kool 11 stuks; paksoi 27 stuks; savooie kool 6 stuks; prei 35 kg; selderij knol 15 kg; sla 228 kroppen; rode bieten 171 kg; spitskool 70 stuks; courgette 100 kg; andijvie 305 stuks. Rabarber 12 kg; brocolli 15 stuks. Wortels 245 kg

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.