Glasvezel in het buitengebied van Nieuwleusen

Glasvezel in het buitengebied van Nieuwleusen

Als Nieuwleusen Synergie zijn we blij en trots te kunnen meedelen dat (eindelijk!) glasvezel mogelijk wordt in het buitengebied van Nieuwleusen. We hebben samen met de gemeente hierover overeenstemming kunnen bereiken met CIF. Zij zal binnenkort de campagne “Glasvezel buitenaf” starten. Wanneer tenminste 50% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied meedoen, wordt daar glasvezel aangelegd. Maar hoe zit het met de dorpskern?

Buitengebied
‘Snel internet voor iedereen in Nieuwleusen’ is vanaf het begin één van de doelstellingen geweest van Nieuwleusen Synergie. Als coöperatie van en voor de inwoners van Nieuwleusen hebben we ons jarenlang ingezet voor de aanleg van glasvezel. Als eerste juist ook met het oog op het buitengebied, omdat -zoals iedereen in het buitengebied weet- de kwaliteit van de verbindingen daar sterk achterblijft. Als u dus in het buitengebied van Nieuwleusen woont, meld u aan voor glasvezel!

Kern Nieuwleusen
Hoewel we starten met vraagbundeling van glasvezel in het buitengebied wordt het dorp uiteraard niet vergeten. Dit komt aan de orde in een latere fase, simpelweg omdat de noodzaak in de dorpskern op korte termijn nog wat minder groot is vanwege de huidige hogere kwaliteit van de verbindingen. Voor ondermeer de scholen is de internetkwaliteit vanwege het intensieve gebruik (o.a. veel leerlingen en leerkrachten tegelijk online) nu al niet altijd optimaal. We zijn daarom ook trots te kunnen melden dat we bij het doorgaan van de aanleg van glasvezel in het buitengebied samen met lokale provider Plinq alle scholen in Nieuwleusen de komende 5 jaar van gratis snel internet kunnen voorzien!

Wanneer de verbindingen in het dorp ook voor gewone huishoudens niet meer toereikend zijn en/of er voldoende belangstelling is voor glasvezel (minimaal 30% wil aantoonbaar glasvezel) dan wil Nieuwleusen Synergie zich hard maken voor realiseren van glasvezel in de kern. Heeft u als huishouden in het dorp ook belangstelling voor snelle aanleg van glasvezel? Meldt u dan alvast aan bij Nieuwleusen Synergie, zodat we na het buitengebied ook de kern kunnen gaan aansluiten. Stuur een mail met uw adresgegevens en als onderwerp ‘glasvezel’ naar info@nieuwleusensynergie.nl.

zie ook onze glasvezel pagina

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.