Gemeenteraad positief over glasvezel

Gemeenteraad positief over glasvezel

De fracties van de gemeenteraad in Dalfsen zijn grotendeels positief over het voorstel dat de gemeente garant staat voor de investering van 3,5 miljoen voor glasvezel. De fracties waren positief over de opzet en het idee van glasvezel in de bebouwde kom en het buitengebied van Nieuwleusen. Ons punt blijft dat iedereen een aansluiting op het glasvezel kan krijgen. Hierbij voert Nieuwleusen Synergie de regie in de aanleg. We hopen dan ook dat we snel groen licht krijgen en dus dit jaar al te kunnen beginnen met graven.
De gemeente staat garant, mocht Synergie onverhoopt failliet gaan of om andere redenen het netwerk niet kunnen exploiteren. “In het geval van deze calamiteiten worden wij eigenaar van het netwerk”, aldus financieel wethouder Ruud van Leeuwen. “Dan zullen we het proberen te verkopen.”
De verschillende partijen gaan er echter vanuit dat het glasvezelplan een succesvol vervolg krijgt. De eventuele winsten die met het glasvezel behaald worden vloeien weer terug naar de gemeenschap.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.