Even voorstellen; Gertjan Brand

Even voorstellen; Gertjan Brand

Gertjan Brand klein“Mijn werkzaamheden in het dagelijks hebben hoofdzakelijk te maken met duurzaamheid en zijn ook een van de redenen om de eerste vergaderingen van Nieuwleusen Synergie in sporthal De Schakel bij te wonen. En hebben me doen besluiten om me bij de coöperatie aan de sluiten”, aldus Gertjan Brand. Samen met Herman Odink is hij initiatiefnemer van het project glasvezel.

Gertjan heeft aan De Meele een projectadviesbureau. Enthousiast vertelt hij over zijn werk: “Het ene moment zit ik op het ministerie te praten en een uur later bij iemand aan de keukentafel.” Zijn opleiding is HTS werktuigbouwkunde, maar nu houdt hij zich voornamelijk met beleid bezig. Hij probeert de verbinding te maken tussen de praktijk en beleidsmakers en omgekeerd. Duurzaamheid, zijn betrokkenheid bij het dorp om samen iets te doen gericht op de toekomst is voor hem heel belangrijk en samengevat zijn argumentatie om zich als vrijwilliger in te zetten voor Nieuwleusen Synergie.

De keuze voor zijn inzet voor een glasvezelnetwerk in Nieuwleusen verklaart hij als volgt “Mijn vijf kinderen thuis willen heel graag een snelle internetverbinding. Ik heb me ook ingezet om glasvezel op de agenda te krijgen bij Nieuwleusen Synergie”. Dat laatste is hem goed gelukt, binnenkort wordt in Nieuwleusen een start gemaakt met de vraagbundeling onder de inwoners van Nieuwleusen en het buitengebied.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.