Eerste informatieavond Zonnepanelen Nieuwleusen Synergie

Eerste informatieavond Zonnepanelen Nieuwleusen Synergie

“Uw dak is geld waard. De verwachting is dat de energieprijzen ook de komende jaren blijven stijgen en daarom is de aanschaf van zonnepanelen een goede keus”, aldus Jan Bijker, voorzitter van de Taakgroep Duurzaam Energiegebruik (een onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie) donderdagavond tijdens zijn presentatie over zonnepanelen in Partycentrum De Deel. Voor de informatieavond was een goede belangstelling. Bijker vertelde de aanwezigen kort de bedoeling van de taakgroep voor duurzaam energiegebruik; We willen geen hogere energierekening, maar wel uw comfort verhogen. Verder moeten de woningen een A- of B-label krijgen. In de presentatie werd duidelijk en uitvoering ingegaan hoe de werkwijze is bij de aanschaf van zonnepanelen. Informatieavond De Deel

De coöperatie is met twee plaatselijke ondernemers in zee gegaan die alles regelen. Bijker wees de aanwezigen op twee voordelen: het nu lagere btw-tarief op arbeidsloon en het voorkomen van importheffing op de aanschaf van zonnepanelen. Kies voor 6 juni adviseerde hij. De taakgroep heeft samen met de ondernemers een goed pakket samengesteld. Belangstellenden kunnen al het werk laten uitvoeren, maar de mogelijkheid is ook aanwezig om een doe-het-zelf-pakket te kopen. Alle panelen worden werkend op geleverd. Verder wees Bijker agrariërs op extra fiscale aftrekmogelijkheden die gelden voor de aanschaf van zonnepanelen. Voor particulieren is bij aanschaf ook subsidie te krijgen; meestal is die 650 euro. Het is vanzelfsprekend afhankelijk van de investering.

Volgende week woensdag 24 april houdt de taakgroep weer in de Deel een informatieavond. In de maand mei zijn er informatieavonden op 6 en 14 mei in ‘t Witte Peerd. Alle bijeenkomsten beginnen steeds om 20.00 uur met een uitleg daarna kunnen de bezoekers inlichtingen krijgen bij de stands in de zaal. De beide ondernemers zijn aanwezig voor uitleg en advies en er is een proefopstelling van panelen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.