Deuroe Veuroe krijgt versterking

Deuroe Veuroe krijgt versterking

De oproep van Henny Aalbers coördinator van de kringloopwinkel Deuroe Veuroe uit Nieuwleusen om extra hulp voor haar werkzaamheden is beloond. Koos en Anneke Blijswijk hebben spontaan gereageerd. Henny Aalbers is blij met de twee paar extra handen.

DeuroeVeuroe“Het is een hele klus om de kringloopwinkel alleen te begeleiden,” stelt Henny Aalbers. “Extra hulp is daarom voor mij belangrijk wil de winkel een kans van slagen behouden. Goederen die wij niet in de winkel kunnen verkopen, gooi je niet zomaar weg. Daar zijn nog een legio aan andere oplossingen voor te bedenken en voor alles is een bestemming. Aalbers noemt als voorbeeld de milieustraat achter het pand van de kringloopwinkel of kleding via de kledingbank voor de minder bedeelden in ons midden. Alles wat wij niet kunnen verkopen proberen we een goede bestemming voor te vinden.” En daar gaat een veel tijd in zitten is haar ervaring. Koos Blijswijk is al enige tijd werkzaam in de winkel en kent het reilen en zeilen aldaar. “Ik ben blij met de hulp van Koos en Anneke.”

Echtpaar Blijswijk gaat zich meer richten op taken van de winkel en Henny meer op activiteiten buiten de winkel. “Ik kan me nu meer richten op het dorp Nieuwleusen, want daar moeten wij het van hebben. De naam zegt het al: Deuroe Veuroe. Dat is Nieuwleusen Synergie.

Ik ga me bezighouden met huisraad wat vrijkomt van een huis. Een tijdrovende klus, want er moet gekeken worden wat er opgehaald kan worden en wat voor vervoer daarvoor nodig is, maar het loont zeker de moeite.” Ook hoopt Aalbers dat de mensen nog altijd hun spullen persoonlijk naar de Grift 17 komen brengen: “Daar zijn wij als vrijwilligers de mensen dankbaar voor want ook dat kost tijd en organisatie. De kringloop werkt zonder enig winstbejag en de opbrengsten komen ten goede aan het dorp. Samen staan we sterker.” Voor meer informatie over huisraad: Henny Aalbers – 06 16 89 61 80. (nieuw mobielnummer) 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.