Commissaris van de Koning bezoekt Nieuwleusen Synergie

Commissaris van de Koning bezoekt Nieuwleusen Synergie

Afgelopen zaterdag heeft de commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, de heer Andries Heidema, een bezoek gebracht aan Nieuwleusen Synergie. In de kringloopwinkel Deuroe Veuroe werd hij ontvangen door een aantal leden van de coöperatie. In en informele sfeer, temidden van klanten in de winkel, liet hij zich informeren over de vele activiteiten van Nieuwleusen Synergie.

De activiteiten die Nieuwleusen Synergie in de loop van de afgelopen jaren heeft opgestart werden uitgebreid toegelicht. Hierbij was de heer Heidema vooral geïnteresseerd in de wijze waarop Nieuwleusen Synergie dit weet te organiseren met vrijwilligers. Bovendien toonde hij veel interesse in de manier waarop omwonenden van projecten worden betrokken bij ontwikkelingen die invloed hebben op hun omgeving.

Dat er flink wordt geïnvesteerd in de toekomst van Nieuwleusen, werd eveneens onderstreept. De Commissaris der Koning was onder de indruk van de grote investering die gedaan wordt in windmolens, en dat terwijl hij vorige week nog present was bij de opening van kulturhus De Spil, eveneens een groot project voor het dorp. De actuele situatie rond de realisatie van de windmolens werd uitgebreid besproken.

De vertegenwoordigers van Nieuwleusen Synergie legden ook uit dat de coöperatie ook op sociaal terrein zeer actief is. De heer Heidema gaf hierbij aan vooral waardering te hebben voor alle vrijwilligers die als coördinator actief zijn. Zonder deze coördinatoren is het onmogelijk om projecten te starten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tot slot werd stilgestaan bij het nieuwste project van Nieuwleusen Synergie: de in ontwikkeling zijnde natuurboerderij Balk-Inn. Ook bij dit project kwam met name aan bod hoe belangrijk het is dat het niet alleen opgestart wordt, maar ook draaiende gehouden kan worden met vrijwilligers. Ook het betrekken van omwonenden bij de plannen is uitgebreid aan bod gekomen.

De heer Heidema gaf aan het eind van zijn bezoek aan zeer onder de indruk te zijn van alles wat door Nieuwleusen Synergie in de loop van de jaren tot stand is gebracht en wenste de aanwezigen succes toe bij de realisatie van alle lopende en nieuwe plannen.

Nieuwleusen Synergie is een organisatie die zich ten doel stelt om Nieuwleusen leefbaar te houden. Alle ontwikkelingen zijn echter alleen mogelijk met steun van vele vrijwilligers en leden. Wie nog geen lid is, kan zich aanmelden via de website www.nieuwleusensynergie.nl/aanmelden. Bent u bereid om als vrijwilliger te helpen bij 1 van onze activiteiten? Meld u dan aan via info@nieuwleusensynergie.nl.

foto in de Kringloopwinkel Deuroe Veuroe. Met tweede van links commissaris van de Koning, de heer Heidema. Verder staan op de foto Rieks Voslamber, Rob Vogelzang, Jan van de Hoek, Klaas Knol (v.l.n.r.) en Lambert Schuldink (op de voorgrond) namens Nieuwleusen Synergie.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.