De collega’s van de kringloopwinkel hebben regelmatig leuke gesprekken met onze klanten. Ze krijgen ook nogal eens vragen. In onderstaand verhaal lees je antwoorden. Ook over de openingstijden op speciale (feest-)dagen.

Wat is eigenlijk het doel van onze kringloopwinkel? Ook daar wordt af en toe naar gevraagd.
Ons doel is zoveel mogelijk hergebruik van spullen en daardoor het verminderen van afval. We werken mee aan de (sociale) leefbaarheid van het dorp. Klanten komen om spullen te brengen en te snuffelen maar we hebben vaak ook een verbindende rol. Zij kennen ons en elkaar en wij kennen hen. Het haalt mensen misschien wel even uit hun dagelijkse sleur. Klanttevredenheid is belangrijk voor ons.

Anders dan andere kringloopwinkels richten we ons niet op verkrijgen van subsidies en betalen van salarissen enzovoort maar we moeten natuurlijk minstens onze broek kunnen ophouden. Door al ons werk voegen we waarde toe aan de dingen en dat heeft een prijs. We kunnen onze artikelen niet gratis weggeven zoals de voedsel- of kledingbank dat doet. Er zijn namelijk wel kosten, zoals de huur van het pand. Bij het prijzen staat hergebruik naar waarde bovenaan. De inkomsten die overblijven vloeien terug naar het dorp. Dat is een mooie doelstelling van onze Coöperatie Nieuwleusen Synergie waar wij deel van uit maken.

Met Koningsdag zijn we dicht. Er komen meer feestdagen aan. De dag van de arbeid valt op een openingsdag woensdag 1 mei. Dan zijn we natuurlijk open. Bij Dodenherdenking zaterdag 4 mei wordt van winkels verwacht dat ze voor 19:00 uur sluiten. Dat gaan we halen. Bevrijdingsdag 5 mei valt op een zondag. Hemelvaartsdag 9 mei op een donderdag. 19 Mei Pinksteren op een zon- en maandag.  Dagen waarop we toch al niet open zijn.

Vrijwilliger voor kringloopwinkel Deuroe Veuroe ?
De kringloopwinkel Deuroe Veuroe was na de start van Nieuwleusen Synergie in 2012 een van de eerste activiteiten, die tevens zorgde voor de eerste inkomsten voor de coöperatie. In de kringloopwinkel aan de Grift 17- in Nieuwleusen kun je voor veel spullen terecht. Hergebruik vermindert afval. De groep enthousiaste vrijwilligers werkt zo mee aan de sociale duurzaamheid. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Je kunt bijvoorbeeld meedraaien in de verkoop (kassabeheer), de inname en opslag van goederen, maar ook in het testen en repareren van apparatuur of administratieve werkzaamheden.

Wil jij ook graag vrijwilliger worden voor de kringloopwinkel? Klik hier voor het aanmeldformulier: Aanmelden vrijwilligers – Nieuwleusen Synergie