Na maanden van voorbereidingen staat de realisatie van een nieuw voedselbos in Nieuwleusen voor de deur. Aan de rand van ons dorp wordt een voormalig weiland omgetoverd tot een levendig voedselbos, waar fruit, kruiden en andere gewassen zullen worden geoogst.

Het perceel, gelegen tussen het buitengebied aan de Bouwhuisweg en de woonwijk aan het Vechtland, zal een groene plek worden voor alle dorpsbewoners om van te genieten. Hier kunnen bezoekers niet alleen de natuur bewonderen, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken en meehelpen met zaaien, planten en oogsten.

Op 1 juni tussen 10.00 en 12.00 uur nodigen we iedereen uit om de plannen te komen bekijken. De toegang is via Vechtland. Onder het genot van een kopje koffie of kruidenthee vertellen leden van de werkgroep graag meer over de plannen voor het voedselbos. Ook liggen de ontwerpschetsen klaar, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het eruit gaat zien.

Daarnaast organiseren we een prijsvraag om samen na te denken over de naam van ons voedselbos. Een mooie kans voor de creatievelingen in ons dorp om hun stempel te drukken op dit bijzondere project.

Dit project is een initiatief van de werkgroep vergroenen van Nieuwleusen Synergie, een lokale organisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling en gemeenschapsbetrokkenheid.

Voor suggesties of meer informatie kun je mailen naar: voedselbosnieuwleusen@gmail.com