De activiteitenruimte van ouderensoos De Olmen in Nieuwleusen beschikt sinds kort over een heus televisiescherm aan de wand. De nieuwe voorziening kwam er dankzij een financiële bijdrage van Nieuwleusen Synergie en is nu al een groot succes.

De behoefte aan zo’n scherm was groot in het ontmoetingscentrum voor ouderen. Welzijnsorganisatie Saam Welzijn organiseert er tal van activiteiten. “Maar als er iets gezamenlijk bekeken moest worden, bijvoorbeeld via een app of via YouTube, kon slechts een kleine groep gelijktijdig meekijken”, vertelt activiteitenbegeleider Geke Hersevoort. “Dan zaten we met z’n allen rond een laptop gegroepeerd en keken we naar een relatief klein scherm. Allesbehalve ideaal natuurlijk.”

Hersevoort kaartte het probleem aan in een gesprek met Henk de Boer, die betrokken is bij Nieuwleusen Synergie. Die zag wel kansen voor een aanvraag bij het Synergiefonds, de ‘pot met geld’ die de bewonerscoöperatie heeft om maatschappelijke initiatieven en activiteiten te ondersteunen. Het is een van de manieren waarop Nieuwleusen Synergie gestalte geeft aan haar doelstelling: het leefbaar (en betaalbaar) houden van het dorp Nieuwleusen, door het stimuleren van duurzame en sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Deze aanvraag paste in de doelstelling, reden waarom De Olmen onlangs verblijd kon worden  met een heus televisiescherm, dat aan de wand bevestigd werd door een van de vrijwilligers. Ouderen kunnen nu in veel grotere groepen kijken naar allerlei programma’s. “Het is de bedoeling dat iedereen binnen de Olmen er gebruik van kan gaan maken”, aldus Geke Hersevoort. “Van de breiclub tot de ouderengym. Het is echt een uitkomst; we zijn er heel blij mee.”

Foto:

Ouderen in De Olmen zijn blij met het beeldscherm in de activiteitenruimte van De Olmen.