De opbrengsten van de sociale tuin, een onderdeel van Nieuwleusen Synergie, zijn ook dit jaar weer goed. Veel groenten zijn wekelijks weer naar de plaatselijke voedselbank gebracht. Het goede resultaat en de goede producten zijn vooral te danken aan de goede zorg van een groep vrijwilligers  die de planten optimale zorg geven. Ook hebben de tuinders van het volkstuinencomplex die bij de sociale tuin aan de Paltheweg ligt groenten voor de voedselbank gebracht. Donderdag was de laatste oogstdag. Alleen de winterprei en de boerenkool die nog wacht op de eerste nachtvorst zijn nog op de tuin. Het grootste gedeelte van de tuin is ingezaaid met  gemengde groenbemesters. Dit jaar is voor het eerst geëxperimenteerd met de zoete aardappel. Het experiment  is redelijk geslaagd qua opbrengst. Iedere plant moet een grote knol opleveren. In de praktijk blijkt nu dat de plant bij mens en dier in de smaakt valt. Ook de muizen  hebben zich te goed gedaan aan de zoete aardappel.

Extra bijdrage
Nu de groenten  van de sociale tuin zijn geoogst zorgt de coöperatie  op een andere manier voor  wekelijks  drie  soorten groenten ,  aardappels  en fruit voor de mensen die gebruik maken  van de voedselbank.

opbrengst tuin
De opbrengst  in 2023 van de sociale tuin is als volgt: 51 kratten  met sla (10 stuks); 3 kratten paksoi; 1 krat koriander; 28 kratten zomer cq winter andijvie; 5 kratten rabarber; 15 kratten rode bieten; 12 kratten uien; 10 kratten courgettes;  814 kg aardappels; 96 rode kolen; 109 witte kolen; 26 kratten met wortels ( zomer cq winter); 1 krat spinazie; stam-  en stokbonen 175 kg; 8 kratten prei; 27 pompoenen,36 spitskolen; 96 stuks knolselderij; 18 mei knollen; 5 kratten palmkool; 5 kratten pastinaak;  5 kratten zoete aardappels en voor de winter komt er nog boerenkool bij .