Iedere donderdag is het oogst dag bij de sociale tuin , een onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie, aan de Paltheweg en wordt een aanhangwagen vol met groenten naar de voedselbank gebracht. Het gaat dan om aardappels (steeds 50 kg per keer), courgettes, uien, sla, andijvie, wortels, prei en diverse soorten kolen en op dit moment ook bonen.

Ook de tuinders van het volkstuinencomplex brengen op de donderdag vaak producten  bedoeld voor de voedselbank. De bedoeling is om steeds een gevarieerd aanbod aan te leveren. De vrijwilligers van de tuin werken in twee teams waarbij de dinsdag ploeg vaak nieuwe planten in de tuin zet en aardappels rooit en de donderdag team oogst. Het donderdag team wordt tijdens de bonen periode ondersteund door een echtpaar uit Staphorst die  zich intussen wel  specialisten bonenpluk mogen noemen.

De vrijwilligers zijn vorige week verrast met een traktatie bij de koffie door Gerrie van Lenthe  van de voedselbank; iets wat zeer gewaardeerd is. Het actief zijn in de grote tuin is voor de vrijwilligers steeds weer een uitdagende activiteit en  iedere jaar weer verrassend: van perioden van grote droogte waar veel emmers met water bij de planten moeten worden  gegoten  tot weken met hevige regenval waarbij de tuin soms bijna veranderd in een wadi.