De eerste groenten worden binnen enkele weken weer geoogst op de sociale tuin aan de Paltheweg in Nieuwleusen. De tuin is een van de activiteiten van Nieuwleusen Synergie en heeft als doelstelling producten leveren  voor de plaatselijk voedselbank. De vrijwilligers zijn op de dinsdag en donderdagmorgen actief met het poten en uitzaaien van de verschillende groenten.

De werkzaamheden zijn gestart met het opbrengen van de mest van het agrarisch bedrijf van Andre Dijk door de medewerkers van loonbedrijf Huzen. De  groente en koolplanten worden geleverd door Giuseppe  Secchi van de Zonnehorst. Het gaat hierbij om sla, andijvie,  rode biet ,verschillende koolsoorten en vanzelfsprekend aardappels. Ook de pompoen en courgette  worden verbouwd.  Bij het opkomen van de eerste bladjes van de aardappels heeft ook de bekende kever zijn intreden weer op de tuin gemaakt. Nieuw op de tuin is  de zoete aardappel die gekweekt is door een van de tuinders van het volkstuinencomplex.