De tuinwerkzaamheden van de vrijwilligers van de sociale tuin aan de Paltheweg bij het volkstuincomplex hebben ook dit jaar weer volop producten opgeleverd voor de inwoners die gebruik maken van de voedselbank. De vrijwilligers groep is door de goede weersomstandigheden dit jaar langer actief geweest dan voorgaande jaren. Door het groeizame weer maar ook dankzij de vele planten die door de Zonnehorst beschikbaar zijn gesteld zijn de resultaten zeer bevredigend. Ieder seizoen maakt de werkgroep een tuinplan wat ze wil verbouwen en ieder jaar worden nieuwe groenten uitgeprobeerd. Dit jaar waren dat onder meer de tuinbonen. Voor de vele kraaien in de bomen naast het oude voetbalveld een goede keus ; niet voor de opbrengsten. Ook is dit jaar de palmkool uitgezet en zijn voor de eerste keer pompoenen geplant.
De sociale tuin is een onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie . Op de tuin zijn de vrijwilligers in twee groepen actief op de dinsdag – en donderdagmorgen . In totaal zijn er elf vrijwilligers. Naast de twee groepen kan de werkgroep ook ieder seizoen een beroep doen op een aantal parttime krachten die met name in de bonen tijd meehelpen. Naast het samen actief zijn in de tuin voor de voedselbank is ook het sociale aspect een belangrijke element om hier actief te zijn . Tuinieren in een goede onderlinge sfeer is het uitgangspunt.

De opbrengsten
De onderstaande producten worden soms aangevuld met groenten die de tuinders van het volkstuincomplex aanleveren. Een overzicht van weggebrachte goederen: Ruim 800 stuks sla waaronder rode sla, kropsla, ijsbergslag en krulsla ; 4 kratten spinazie; 2 ½ krat rabarber; 352 courgettes ( door 10 planten geleverd) ; 10 ½ krat rode bieten; 111 witte kolen; 32 rode kool; 13 kratten uien; 3 kratten tuinbonen; 54 spitskolen; 6 bloemkolen, 16 kratten sperziebonen; 19 savooi kolen;8 kratten stokbonen; 700 kg aardappelen; 9 kratten prei; 114 pompoenen; 25 kratten wortels; 2 kratten palmkool; 90 stuks knolselderij; 7 kratten boerenkool; 9 kratten pastinaak en 286 andijvie planten. Op dit moment staat nog op de tuin boerenkool, palmkool, prei en pastinaak.

Nieuwe vrijwilliger
Een van deze vrijwilligers brengt aan het einde van de donderdag morgen de spullen naar het adres van de voedselbank . De werkgroep zoekt voor het komende seizoen een nieuwe vrijwilliger die deze spullen weg wil brengen. De huidige vrijwilliger heeft verhuisplannen naar een ander dorp. De producten worden vanaf 11.30 uur naar het adres van de voedselbank gebracht . Voor meer info :Rieks Folkerts tel.482467