Toekomstmakers praten over toepassing waterstof

Toekomstmakers praten over toepassing waterstof

De vierde avond van de Toekomstmakers staat geheel in het teken van Waterstof. Op donderdag 16 mei zijn alle belangstellenden van harte welkom in kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Aansluitend op het dagprogramma van Pioneering en de gemeente Dalfsen organiseren de Duurzame Dorpen een speciale avond rondom de toekomst van Waterstof. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Om 19.00 uur begint de avond met de vertoning van de VPRO Tegenlicht-documentaire ‘Deltaplan Waterstof’. Deze docu laat zien dat er in Nederland al druk geëxperimenteerd wordt met waterstof. Wie de documentaire al heeft gezien, kan om 20.00 aansluiten om meer te leren van drie inspirerende sprekers.

Aan de hand van een experiment laten Fenna van de Watering (GroenGebogen) en Gerard Bijvang zien wat waterstof is en hoe het werkt. Architect Kees Hofstee vertelt over de eerste waterstofwijk van Nederland in Hoogeveen. Hier worden tachtig woningen verwarmd via een cv-ketel die op waterstof werkt.

Thijs Mosterman, duurzaamheidambtenaar bij de Gemeente Dalfsen, vertelt hoe de gemeente samen met inwoners, ondernemers en energie-coöperaties naar oplossingen zoekt voor een duurzame toekomst. Meer informatie via een mailtje naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.