mei 28, 2012 Reacties uitgeschakeld voor Kringloopwinkel by

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe is geopend!

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe heeft op zaterdag 6 oktober 2012 haar deuren geopend. De winkel is gelegen aan De Grift 17, een mooie locatie met voldoende parkeerruimte. De naam “deuroe veuroe” is gekozen met een knipoog naar de slogan van Nieuwleusen Synergie “deur oons veur oons”. U kunt onze vrijwilligers in de winkel bereiken op de telefoonnummers 0529 – 76 01 70 en 06 – 45 80 11 19.

De openingstijden van Deuroe Veuroe zijn:

dinsdag, woensdag en vrijdag 10:00 – 16:30 uur
zaterdag 10:00 – 16:00 uur
maandag en donderdag Gesloten

In de winkel is van alles te koop,voor ieders smaak en natuurlijk voor elke portemonnee. Maar behalve kopen, kunt u ook overtollige spullen en kleding brengen dus verzamel uw spullen en breng ze binnenkort naar de eigen kringloopwinkel voor het dorp.

U kunt voor veel spullen bij ons terecht want de kringloopwinkel heeft mede als doel om door hergebruik het afval te verminderen en dat is natuurlijk prima voor het milieu. De opbrengst van de winkel gaat naar Nieuwleusen Synergie die het geld gebruikt voor sociale doelen in het dorp. Zo werken we samen aan sociale duurzaamheid voor het dorp.

Vrijwilligers gezocht:

De winkel wordt gerund door vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie. We zijn nog vrijwilligers nodig voor de verkoop, de inname en opslag van materialen, reparatie, administratieve functies, kortom er is van alles te doen. Als u interesse heeft, neem dan contact met ons op op telefoonnummer 06- 16 89 61 80. Alvast bedankt! Voor meer gegevens over Nieuwleusen Synergie, verwijzen wij u graag door naar de pagina Contact en lidmaatschap.

Materialotheek, wat houdt dat in?

Het blijkt dat er heel wat mensen duur materieel aanschaffen dat vervolgens maar een enkele keer gebruikt wordt. Om materieel efficiënter te gebruiken en vanwege het feit dat gemeenschappelijk gebruik van materieel goedkoper is, wil Nieuwleusen Synergie een materiëlotheek op gaan zetten.

Wat behelst het plan?

Het plan behelst het aanschaffen en uitlenen/verhuren van een aantal gereedschappen, gebruiksvoorwaarden en apparaten. Te denken valt aan materieel dat weinig gebruikt wordt maar die toch noodzakelijk zijn. Voorbeelden zijn: een grondboor, aanhangwagen, ladder, kruiwagen, cirkelzaag, behangtafel, elektrische machines, tuingereedschap, verticuteermachine etc. Dit om efficiënter en goedkoper materieelgebruik in Nieuwleusen mogelijk te maken. Het uitlenen van het materieel verloopt via het kringloopbedrijf in Nieuwleusen.

 

Slides, Thema's

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet